GTA V, üç yılı aşkın sürede 60 milyon kopya sattı

Güncelleme Tarihi:

GTA V, üç yılı aşkın sürede 60 milyon kopya sattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 14:19

İlk olarak 2013 yılında karşımıza çıkan ve satışa sunulduğu günden bu yana oyun sektöründe fırtına gibi esen GTA V oyunlar arasında büyük bir rekor kırdı. Sadece 3 yılı aşkın bir sürede 60 milyon satmayı başaran oyunun Türkiye fiyatı 150 TL seviyelerinde düşünüldüğünde toplamda şirkete 9 milyar TL gelir sağladı. Oyun aynı zamanda şiddet ve cinsellik içerdiğinden Antalya ve Erzurum'da valilik kararıyla internet kafelerde yasaklı bulunuyor.

Haberin Devamı

Rocktar Games'in gerek senaryo modu, gerekse de online modları ile büyük beğeni toplayan oyunu Grand Theft Auto V'in satışları oldukça iyi gidiyor. Take Two'nun açıklamasına göre oyun bugüne kadar 60 milyondan fazla sattı.

Son olarak Ağustos 2015'te oyunun 54 milyon sattığı açıklamıştı.

GTA V, üç yılı aşkın sürede 60 milyon kopya sattı


Demek ki 6 ay içinde oyun her ay ortalama 1 milyon adet satmayı başardı. Bu da ilk olarak 2013 yılında çıkan oyunun hala popüler olduğunu gösteriyor.

Hatırlarsanız oyun ilk olarak Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkmıştı. Rockstar Games daha sonra oyunu Playstation 4 ve Xbox One'a getirmiş. Son olaraksa PC oyuncularının karşısına çıkarmıştı.

ERZURUM VE ANTALYA'DA YASAKLI

Popüler oyun, Erzurum ve Antalya Valilikleri tarafından alınan kararla birlikte internet kafelerde yasaklanan oyunlar arasında yer alıyor ve internet kafelerde 09:00-18:00 saatleri arasında bu oyunu oynamak yasak. Sebebi ise oyunun şiddet ve cinsellik içermesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!