Google Play'de 4K dönemi resmen başladı!

Güncelleme Tarihi:

Google Playde 4K dönemi resmen başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 08:05

Eğer Google Play Movies & TV Store'dan; 1920x1080 piksellik HD veya standart SD içerik aldıysanız şanslısınız. Sızan dedikodulara göre söz konusu içerikleri 4K HD içeriklerle, ücretsiz olarak değiştirmek mümkün...

Haberin Devamı

Kampanyanın, çok uzun sürmeyeceğini belirtelim. Diğer şartlar ise; bahsi geçen filmleri SD veya HD olarak Google Play'den satın almış olmanız ve Play Store'un 4K versiyonunu yüklemiş olmanız yönünde. Aksi takdirde 4K nimetlerinden faydalanamıyorsunuz.

Elbette söz konusu içeriklerin, yaşadığımız ülke ile uyumlu olması da gerekiyor. Play TV'yi desteklemeyen bir ülkede 4K içeriklerini, "ücretsiz" olarak indirmeniz olası değil.

Google en büyük rakibi Apple ile benzer politika güdüyor. Apple, 2017 yılında SD ve HD içeriklerin, Apple TV temelinde ücretsiz olarak 4K'ya yükseltilebileceğini müjdelemişti. Google da benzer bir projeyi hayata geçirdi.

Google Play uygulamasını destekleyen televizyon markaları arasında; LG, Samsung ve Sony TV mimarileri öne çıkıyor. Eğer televizyonunuz 4K HD yapısını destekliyorsa, güncellemeleri(yaşadığınız ülkede destek veriliyorsa) kolayca indirebiliyorsunuz. Böylece yepyeni bir arayüze kavuşuyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!