Google Play Store'da büyük tehlike

Güncelleme Tarihi:

Google Play Storeda büyük tehlike
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 13:46

Google Play Store zararlı yazılım kaynıyor; her geçen gün artan zararlıları telefon ve tabletlerine indirenlerin sayısında patlama yaşanıyor.

Haberin Devamı

Google Play Store'un dört bir yanında ortaya çıkan zararlı uygulamalar (malware) kullanıcıların farkında olmaksızın telefonlarına bulaşıyor ve tehlike gün geçtikçe büyüyor. Malware içeren uygulamaların çoğunluğu oyunlardan oluşuyor. Eset Güvenlik Uzmanı Lukas Stefanko'ya göre, "Aynı geliştirici tarafından yayınlanan 13 oyun, malware tipi zararlı yazılım" içeriyor. Bunun sadece ama sadece tek bir geliştiriciden yayıldığını vurgulayalım.

Bahsi geçen yapı, özellikle yarış oyunlarına entegre edilse de; yarış oyunları ile sınırlı kalmıyor. Malware'ler bir tür bir virüs ve her yapıma bulaşabiliyorlar. Bu çirkin yazılımları sunan kişilerin amaçları belirsizliklerini koruyor. Malware'lerin kişisel verilerinizi paylaşıp paylaşmadıkları merak konusu. Lakin bildiğimiz önemli gerçekler mevcut: Bu zararlılar kalıcı ve telefonunuzu açtığınız her anda aktif hale geliyor. Akıllı telefonu biçimlendirmeğiniz veya üst düzey bir güvenlik yazılımı kullanmadığınız tüm zamanlarda, arka plana yerleşip kayda değer zarar veriyorlar. Telefonunuz yavaşlıyor ve bazı işlemleri yapmaktan aciz kalıyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!