Google akıllı saatleri ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Google akıllı saatleri ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 08:06

Giyilebilir teknolojilerin en popüler modellerinden biri olan akıllı saatlerde, Google iddiasını ortaya koymaya başlıyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlarda olduğu gibi üreticilere açık kaynaklı olarak sunulan akıllı saat işletim sistemi Android Wear, birçok üretici tarafından tercih edilmeye başlandı. Bu modeller arasında arasında yer alan Motorola’nın Moto 360, LG’nin G Watch ve Samsung’un Gear Live modelleri yer alıyor. Ancak bunu işletim sisteminin açık kaynaklı olarak üreticilere sunulması, büyük küçük birçok şirketin ürettiği akıllı saat modellerinde Android Wear kullanacağı anlamına geliyor. Akıllı telefonlarda da aynı stratejiyi izleyen Google, akıllı telefon işletim sistemlerinde izlemişti ve pazar payı lideri olmayı başarmıştı. Google, akıllı saatlerde de aynı strateji izleyerek bu pazarda erken bir birincilik ilan etmiş olacak. Şirketin en sıkı rakibi olan Apple’ın akıllı saat pazarına girmekte geç kalmasıysa Google’ın eline önemli bir koz verecek.

Haberin Devamı

15 MİLYON SAAT SATILACAK

Şu anda akıllı saat pazarında Android işletim sisteminin önemli bir pay sahibi olmaya hazırlanıyor. Android tek rakibiyse Samsung’un işletim sistemi olan Tizen. Buna karşılık Android, pazardaki akıllı saatlerde yer alıyor. Akıllı saat pazarındaysa bu yıl 15 milyon adetlik satış gerçekleşmesi bekleniyor. Bu rakamın ise 2015 yılnda 40 milyon 2016 yılındaysa 80 milyon adet seviyesine gelmesi paylaşılan rakamlar arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!