Google+'a büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

Google+a büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 10:17

İki büyük devin Google+ hakkında aldıkları sert karar, Google için büyük yıkım olabilir.

Haberin Devamı

Oyun devleri EA ve Wooga, hafta içinde Google+ ile işbirliklerini bitireceklerini açıkladılar. Bu hareket, Google +'ın Facebook'la sosyal oyun alanında rekabetine büyük darbe vuracak gibi görünüyor.

Google+, geçen yılın Ağustos ayında oyun sayfasını devreye sokmuş ve Angry Birds, Zynga Poker gibi popüler oyunları portföyüne dahil etmişti.

Ancak şimdi Wooga Monster World'ü sayfadan kaldırdı, Bubble Island ve Diamond Dash sırada. Bu oyunların üçü de Facebook'ta çok başarılı bir grafik çiziyor.

Bir şirket sözcüsü "Bazı oyunları Google+'tan kaldırma kararı aldık çünkü Facebook'ta takipçi sayımız çok daha fazla ve bunların çoğu aktif kullanıcılar" dedi.

Aynı şekilde Electronic Arts tarafından satın alınmış olan PopCap de haftasonuna kadar Bejewelled Blitz'i Google+'tan kaldıracak.

Şirket "PopCap olarak Bejewelled Blitz'I Google+'tan kaldırarak kaynaklarımızı Bejeweled'ın diğer sürümleri için kullanmaya karar verdik" dedi.

Şu anda Google+, 40'ın üstünde oyunu kullanıcılarına sunuyor, ancak Facebook yine de tercih edilen platform olmayı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!