Geleceğin oyunları 'bulut' üzerinden oynanacak

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin oyunları bulut üzerinden oynanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2020 07:28

Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve yaşam tarzımızı da değiştiriyor. Teknolojinin elbette dokunduğu alanlardan biri de oyunlar ve yeni nesil oyunlarda gerçekçilik öylesine arttı ki, kendimizi bir film sahnesinin içinde buluyoruz. Peki gelecekte oyunların 'bulut' üzerinden oynanacağını söylesek?

Haberin Devamı

Elbette önce 'bulut' kavramını açıklamamız gerekiyor. Bulut teknolojileri, herhangi bir kabloya veya bir cihaza bağlı olmaksızın verilerin saklandığı bir platform, bir teknoloji. Uzun yıllardır hayatımızda olan bu teknolojiyi artık hemen her yerde görmeye başladık.

Geleceğin oyunları bulut üzerinden oynanacak

Elbette oyunlarda da bu yaşanacak. Bugün için oyun oynamak istediğimizde oyun konsolu almak ya da bilgisayar sahibi olmak zorundayız. Ancak bulut teknolojisi ve beraberinde hayatımıza girecek 5G ile birlikte tüm bunlara ihtiyacımız kalmayacak.
Geleceğin oyunları bulut üzerinden oynanacak

Google Stadia platformu bu anlamda çok güzel bir örnek. Konsolsuz, sadece bir oyun kolu ile dilediğiniz her yerden oyunlarınızı oynayabiliyorsunuz. Buradaki mantık ise şu: Öncelikle hızlı bir internet bağlantısına ihtiyaç duyacaksınız; çünkü oyunları indirirken, oynarken sürekli 'stream' etmek durumunda olacaksınız. 5G teknolojisi de işte tam bu noktada devreye girecek.
Geleceğin oyunları bulut üzerinden oynanacak

4G'ye göre katbekat hızlı olan 5G teknolojisinin de desteğiyle oyunları bulut platformu üzerinden oynayacağız. Bir monitör, bir televizyon ve beraberinde bir oyun kolu ile her sistemi oyun makinesine dönüştürebileceğiz. Aylık abonelik ücreti karşılığında sayısız oyunu deneyimleyebileceğiz.
Geleceğin oyunları bulut üzerinden oynanacak

Bu elbette hemen bugün olacak bir şey değil; önce 5G'nin yaygınlaşması gerekecek. Sonrasında ise Google Stadia ve benzeri platformları daha sık göreceğiz.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere Sony, PlayStation 5'i iki farklı modelde karşımıza getiriyor. Biri disk sürücüsü, diğerinde ise disk sürücüsü yok. Yani sadece internet üzerinden oyun indirebilebiliyor. Bu da konsolun fiyatını ve oyun maliyetlerini biraz daha aşağı çekiyor.

Geleceğin oyunları bulut üzerinden oynanacak

Microsoft da Xbox One serisinde disk sürücüsü bulunmayan bir konsola yer vermişti. Çünkü oyuncuların internet üzerinden oyun indirme konusunda hem daha istekli olduğu görüldü hem de internet hızının globalde artması ve pek çok eve girmesiyle disklere daha az ihtiyaç duymaya başladık.

Haberin Devamı

Bakalım oyun dünyasının geleceğinde başka neleri göreceğiz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!