Gates ve Ballmer'in arası neden bozuk?

Güncelleme Tarihi:

Gates ve Ballmerin arası neden bozuk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 08:02

Bill Gates ve Steve Ballmer'ın yıllara dayanan dostluğunun, bir süredir sallantıda olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Arkadaşlık ilişkileri her zaman karışık ve zor olmuştur. Ama eğer bu ilişki milyar dolarlık işlerin etrafında dönüyorsa işler iyice karışacaktır. Merak ediyorsanız, bunu eski arkadaşlar Steve Ballmer ve Bill Gates'e sorun. İki sıkı dostun arasının bir süredir bozuk olduğu, Ballmer'ın son röportajında ortaya çıktı.

Bloomberg TV ile yaptığı röportajda Ballmer, Microsoft'un kurucusuyla arasındaki üniversiteden şimdiye dek süren arkadaşlık ilişkisinin nasıl ve neden bozulduğunu anlattı. Bu küskünlüğün sebebi neydi? Tabii ki akıllı telefonlar: "Donanım işinde bulunmanın ne kadar önemli olduğu ile ilgili bir anlaşmazlık yaşadık. Ben Surface için baskı uyguluyordum. Ekip bu cihaza destek konusunda biraz çekingen davranıyordu. Ardından akıllı telefonlar konusunda ne yapılması gerektiğine karar verirken işler kızıştı."

Haberin Devamı

14 sene boyunca Microsoft'ta yöneticilik yapan Ballmer, şirketin stratejik hedefleriyle ilgili fikir ayrılıkları olduğunu söylüyor. Ekim ayında, şu an şirketin 1 numarası olan Satya Nadella "mobil piyasasını kaçırdık... bundan hiç şüphe yok" demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BILL GATES'İN EN BÜYÜK 10 HATASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!