Galaxy Z Flip: Samsung'tan tasarımıyla dikkat çeken yeni telefon

Güncelleme Tarihi:

Galaxy Z Flip: Samsungtan tasarımıyla dikkat çeken yeni telefon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 07:47

Samsung, dün akşam saatlerinde Galaxy S20 serisi yeni telefonlarıyla birlikte ayrıca ekranı ikiye katlanabilen telefonu Galaxy Z Flip'i duyurdu. Donanım özellikleri ile birlilkte özellikle de tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken telefon Türkiye'de de satışa sunulacak. Peki yeni telefon hangi özelliklerle geliyor? Fiyatı ne oldu?

Haberin Devamı

Samsung'un ekranı katlanabilen yeni telefon modeli Galaxy Z Flip modeli 6.7 inç'lik Dynamic AMOLED ekranla geliyor ve 2636x1080 piksel çözünürlük sunuyor. Cihazın ekranı 1100 nit parlaklığa ulaşabiliyor ve 2.000.000:1 kontrast oranı ile dikkat çekiyor. Tasarım tarafına baktığımızda menteşenin olduğu kısmın iki kenarına küçük kauçuk parçaları dahil eden Güney Koreli şirket; olası darbelerin etkisini düşürmek istemiş. Ekran çerçeveleri ise kalın ve çok biraz da yüksek görünüyor. Bu sayede kapak kapatıldığında ekranın darbe alması engelleniyor.

Galaxy Z Flip: Samsungtan tasarımıyla dikkat çeken yeni telefon

Galaxy Z Flip'in yazılımı alt ve üst ekranda iki ayrı pencere çalıştırılmasına izin veriyor. Uyumlu uygulamaları alt ekrana kontrol panelini yerleştirebilecek. Dış kısımda da gerekli bilgilerin okunabileceği ve özçekim vizörü olarak kullanılacak 1.06 inçlik küçük bir AMOLED dokunmatik bir ekran daha yer alıyor.

Haberin Devamı

Qualcomm'un Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alan telefonda ayrıca 8GB LPDDR4X RAM ve 256GB depolama kapasitesi kullanıcıya sunuluyor. 3300mAh kapasiteli batarya kablolu ve kablosuz hızlı şarj desteği ile geliyor.

Galaxy Z Flip: Samsungtan tasarımıyla dikkat çeken yeni telefon

Gelelim kamera tarafına... Dış mini ekranın yanında yer alan kamera paketinde 12MP çözünürlüğünde OIS destekli ana sensör ve 12MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör yer alıyor. İç kısımdaki kamera ise 10MP çözünürlüğünde. Parmak izi okuyucu ise yan kısma entegre edilmiş.

Samsung Galaxy Z Flip modelinin fiyatı ise 13 bin 499TL olarak belirlendi ve cihaz ön siparişe çıktı. Mart ayında ise  sevkiyatlar başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!