For Honor: Kapsamlı bir inceleme

Güncelleme Tarihi:

For Honor: Kapsamlı bir inceleme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 09:50

Şövalyeler, Vikingler ve Samuraylar... Oyunseverleri eski çağlara götüren ve 3 büyük ırkın birbirleriyle olan savaşını konu alan For Honor şu günlerde oyun tutkunlarından da yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Assassin's Creed gibi pek çok oyun tutkununa hitap eden oyunlarıyla bilinen Ubisoft'un son sürprizi For Honor oldu. Kılıçların kalkanları döveceği, antik zamanlarda geçen ve şövalyeler, Vikingler ile samuraylar arasında yüzlerce yıl sürecek bir savaşın eşiğinde, Apollyon'un "savaşı getirmesiyle" ateşlenen fitil, içine her 3 ırktan binlerce askeri çekerek kıyamet gününü hepimiz için getiriyor For Honor'da. Peki, gerçekten de beklediğimiz bu mu? For Honor, beklediğimiz gibi olmuş mu? 

For Honor: Kapsamlı bir inceleme


For Honor, Adventure ve RPG öğelerini içinde barındıran ve MOBA'ya da göz kırpan bir aksiyon oyunu. Baştan bu tanımlamayı yaptıktan sonra hemen oyunun bize ne sunduğundan bahsederek başlayalım. For Honor, 3 ırk arasında geçiyor. Bir tarafta şövalyeler, bir yanda Vikingler, ötede ise samuraylar var. Oyun kabaca bir senaryo modu getirse de, aslında For Honor bir multiplayer oyunu. Oyunun senaryo modu oldukça kısa ve sizi aslında temel olarak çoklu oyuncu arenalarına hazırlıyor.

For Honor: Kapsamlı bir inceleme


Senaryo modunda şövalye, Viking ve Samuray görevlerini yerine getiriyorsunuz. Bir ırkın senaryosunu tamamladığınızda, hikaye bir sonraki ırka bağlanıyor ve "en azından" kendi içinde bir devamlılığı sağlıyor. For Honor'un kalbinin attığı yer çoklu oyuncu modları. Yine 3 ırk gibi bize 3 farklı ana mod sunan For Honor; Deathmatch, Duel & Brawl, ve Dominion isimli bu modlarıyla sizleri saatlerinizi harcayacağınız bir dünyaya sürüklüyor. Bu arada her mod, altında farklı modlara ayrılıyor elbette. Öte yandan genel olarak çoklu oyuncu modu, "sezon" olarak da ayrı bir şekilde işlenen mekaniğe sahip. Şövalye, Viking veya Samuraylar taraflarından hangisi için ter dökeceğinize karar verdikten sonra, seçtiğiniz taraf üzerinde global çapta direkt etkide bulunabiliyorsunuz. 

For Honor: Kapsamlı bir inceleme


Oyunun kendini geliştiren ve özgün bir dövüş sistemi bulunuyor. Karakterinizi geliştiriyor, ona bağlı olarak siz de oyun içinde gelişiyor ve bunların neticesinde kazandığınız eşyalarla farklı oynanış tarzları türetebiliyorsunuz. Çoklu oyuncu modunda her 3 ırktan 4 farklı karakter seçebiliyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi her karakterin bir diğerinden avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Seçtiğiniz karakterin yeteneklerini geliştirebildiğiniz gibi, dış görünüşlerini de değiştirebiliyorsunuz. Kıyafet tasarımlarından, silah detaylarına, zırh kabartmalarına ve kuşkusuz dövme vs. gibi daha pek çok noktaya müdahalede bulunabilme imkanı sunulmuş.

For Honor: Kapsamlı bir inceleme


EN ÇOK SATAN OYUNLAR SIRALAMASINDA BİR NUMARA: FOR HONOR!

İlk haftasında tüm yapımları geride bırakmayı başaran For Honor, zirveyi de kimselere kaptırmadı. İngiltere’de geçtiğimiz haftanın en çok satan oyunları listesi şöyle:

For Honor
Sniper Elite 4
GTA 5
FIFA 17
Battlefield 1
Resident Evil 7
Call of Duty: Infinite Warfare
Rocket League
Forza Horizon 3
Watch Dogs 2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!