Firefox 4 eksikleriyle geldi

Güncelleme Tarihi:

Firefox 4 eksikleriyle geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 10:14

Minik Firefox 4 yayınlandı ama bazılarınızı büyük bir hüsran bekliyor... İşte o hüsran...

Haberin Devamı

Akıllı telefonlar aldı başını gidiyor; bir yandan güncellenen sistemleri, bir yandan da yeni çıkan programlarla uyumlulukları derken, piyasanın lideri oldular.

Geçtiğimiz Salı günü, Android telefonlar için, tam sürümüyle karşımıza çıkan Mozilla Firefox 4 ise işte tam bu noktada kullanıcılara büyük bir şok yaşattı. Görünüşe göre Firefox 4, ARMv6 ve daha eski işlemci modellerine sahip cihazlarda çalışmıyor. Hatta Adobe Flash player'ı da desteklemiyor.

Firefox 4, özellikle ARMv7 işlemcilere sahip telefonlar işin dizayn edilmiş. Google Nexus One, HTC Evo ve Motorola Droix X gibi telefonlarında mükemmel çalıştığı gibi, Samsung Galaxy ve Motorola Xoom gibi tabletlerle de uyum gösteriyor. Ayrıca 512MB hafıza istiyor.

Adobe Flash'ın çalışmama sorunuysa, an itibariyle sadece bir "bug" olarak lanse edildi. Yapılan açıklamada; "Mozilla şu anda Adobe Flash desteğini mobil üniteler için veremiyor. Firma olarak konu hakkındaki araştırmalarımız sürüyor ve Flash için ne yapabileceğimiz hakkında fazlasıyla çalışıyoruz. Kullanıcılarımız merak etmesin, yakın bir zamanda bu sorunu da çözeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Birkaç gün öncesine kadar ARMv6 cihazlarla çalışabilen, deneysel bir sürüm projesi ortaya atan Mozilla, bu işlemi çoktan rafa kaldırdı. Yapılan denemelerde fazlasıyla çökme yaşandığını bildiren yetkililer artık konu hakkında test dahi yapmadıklarını dile getirdi. "Şu anda bütün dikkatimizi ARMv7 telefonlara vermiş durumdayız. Mozilla'yı bu platformda eşsiz bir hale getirdiğimiz zaman, zaten büyük ihtimalle ARMv6 için de bir şeyler yapabiliriz. Fakat o zamana kadar ARMv6'lar beklemek zorunda." diyerek kullanıcıların gereksiz yere ümitlenmemelerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!