FinTech alanında yeni bir ekosistem yaratmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

FinTech alanında yeni bir ekosistem yaratmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 13:24

FinTech, bugünün ve geleceğin en önemli konularından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle dijitalleşen dünyanın yeni nesliyle birlikte bankacılık ve finansal servisler de dijitalleşmeye başlıyor. Gerek bankalar gerek ödeme teknolojileri alanlarında çıkan yenilikçi ürünler Türkiye’nin finansal teknoloji servisleri noktasında dünya standartlarında hizmetler sunduğunu kanıtlıyor. ininal’ın da vizyonu bu alanda dünya standartlarında hizmet veren sayılı şirketlerden biri olmak.

Haberin Devamı

BKM verilerine göre Türkiye’de 23 milyon kişide kredi kartı, 40 milyon kişide ise banka kartı olduğu tahmin ediliyor. Bu verilerin ışığında 20 milyon kişinin kartsız ve 37 milyon kişinin de kredi kartsız olduğu görülüyor. Dijitalleşmenin gün geçtikçe arttığı ve nakitsiz toplum vizyonunun sıkça konuşulmaya başlandığı şu günlerde insanlarla kolay, güvenli ve hızlı ödeme metotlarını buluşturmak gerekiyor.

2012 yılında banka hesabı olmayan insanların dijital para dönüşümünü yaparak internet alışverişinden yararlanabilmesi amacıyla hayata geçen ininal, bugün kurduğu ekosistemle son kullanıcıdan kurumlara, kamudan uygulama geliştiricilere kadar farklı alanlarda hizmet veriyor.

ininal, ön ödemeli kart ve dijital cüzdanı ile kredi kartı olmayan veya internetten alışverişe güvenmeyen kesim için bir ödeme yöntemi olarak öne çıkıyor. Bu anlamda, hem kullanıcı sayısının artışı hem de kullanıcılara dijitalde finansal özgürlük sağlama adına büyük potansiyel taşıyor. Şirkete ait ön ödemeli kart ve dijital cüzdan ile son kullanıcılar para transferi, fatura ödeme gibi temel finansal işlemleri yapabildiği gibi 10.000’den fazla perakende ve ATM noktasında hesaplarına bakiye yükleyip dünyadaki bütün fiziki ve sanal alışveriş noktalarında harcama yapabiliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!