Facebook Messenger kullanıcılarını kızdıracak gelişme

Güncelleme Tarihi:

Facebook Messenger kullanıcılarını kızdıracak gelişme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 08:28

Sosyal medya devi Facebook, artık yalnızca haber akışlarında değil, sohbet aralarında da reklam gösterecek!

Haberin Devamı

İnternet sitelerindeki reklamlar yıllardan beri hayatımızda. Elbette sevilen, takip edilen internet sitelerinin yayın hayatlarına devam edebilmesi için reklamlar şart. Bu anlamda dijital platformlarla "gülü seven dikenine katlanır" misali bir ilişki yaşıyoruz. Reklamlarıyla ünlü Facebook ise, şimdilerde farklı bir reklam yöntemi daha işlemeye hazırlanıyor. Sosyal medya devi Facebook, artık Messenger'da da reklam videoları gösterecek. Üstelik bu videolar otomatik olarak oynatılacak.

Evet, Facebook şimdilerde bunun hazırlıklarını yapıyor. 18 Haziran'da yapılan açıklamaya göre, Facebook Messenger içinde çok yakında reklam videoları göreceğiz. İlk etapta kullanıcıların bu yeni reklamlara karşı göstereceği tepkiyi izleyecek olan Facebook, gelecek geri bildirimlere göre yeni yöntemini düzenleyecek.

Facebook Messenger kullanıcılarını kızdıracak gelişme

Haberin Devamı

Facebook Messenger Reklam Birim Başkanı Stefanos Loukakos, kullanıcıların nasıl bir tepki vereceği ile ilgili görüşünü "Henüz bilmiyoruz," şeklinde ifade ederken, bu yeni yöntemin kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmayacağı muhakkak. Zira özel konuşmalarınız içinde araya giren videoların rahatsız edeceğini düşünüyoruz. Öte yandan yazışmalara sıçrayan videoların otomatik olarak oynatılmaya başlaması ise, can sıkıcı gibi görünüyor.

Facebook'un bu hamlesi, elbette akıllara "Facebook bizi dinliyor mu?" sorusunu da getiriyor. Her ne kadar böylesi bir dinleme operasyonunun pek akla yatkın olmadığı konuşulsa da, yazışmalarınız arasında araya girecek olan videoların, yazdıklarınızla ilişkilendirilmeyecek olması kaçınılmaz gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: FOTOĞRAFLARLA FACEBOOK OFİSLERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!