EXCEL dosyası nedir ve nasıl açılır? EXCEL dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

EXCEL dosyası nedir ve nasıl açılır EXCEL dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:23

EXCEL dosyası genel olarak bazı matematiksel verilerde kullanılır. Hesap ve bilgi depolama alanlarında ön plandadır. Fakat EXCEL dosyası oluşturmak ve bunu yönetmek işi biraz uğraş ister. Bunun için; Excel dosyası nedir ve nasıl açılır sorularını sizler için derledik.

Haberin Devamı

EXCEL dosyası genelde şirket raporlarında çok sık karşılaşılır. EXCEL dosyası uzantısı XLSX'dir. Bu uzantıya sahip dosyalar genelde bilgi depolama ve sayma ya da hesaplama üzerine çalışır.

 EXCEL Dosyası Nedir Ve Nasıl Çalışır?

 Tabi ki de herkesin bildiği Microsoft Office uygulamalarından biri de Microsoft Excel'dir. Microsoft Excel tarafından oluşturulmuş EXCEL dosyası bu uzantılıları alır. XLSL uzantılı dosyalar tek tipe sahiptir. Yani yeşil temaları tablolardan oluşur. Bu yüzden de EXCEL dosyası denilince herkesin aklına aynı şey gelir. XLSL uzantısı ise bu formüllerin oluşmasını sağlar. Matematiksel verilerin ve formüllerin sağlanmasına ek olarak depolanmasını sağlar. Microsoft Office tarafından geliştirildiğinden sürekli güncellenir.

 EXCEL dosyası nasıl açılır konusunda da Microsoft Office programlarının edinilmesi şarttır. Lisanlı olarak pek çok yerden satın alınabilir. Genel olarak ücretli olsa da deneme sürümleri de her daim bu piyasada mevcuttur. Ayrıca bu Microsoft Office uygulamaları öğrencilere indirimli olarak da sunulmaktadır. Office 365 uygulaması ile de bu paket alınabilir. Bunun ardından içerisinde çok sayıda Microsoft Office uygulaması çıkar. Tabi ki de bunlardan bir tanesi Excel'dir.

Haberin Devamı

 EXCEL Dosyası Açmak İçin Ek Bir Uygulamaya Gerek Var Mı?

 EXCEL dosyası Microsoft Excel dışında farklı uygulamalar ile de açılabilir. Hem mobilde hem de masaüstü bilgisayarlarda bu tarz programlar her daim bulunmaktadır. Örneğin bunlardan en ok tercih edileni LibreOffice olabilir. LibreOffice hem Android hem de Ios işletim sistemli bilgisayarlara kurulabilir. Ayrıca mobil uygulaması da vardır. Yani hem Google Play Store hem de Ios Store üzerinden indirilebilir. Tüm Microsoft Office Excel dosyalarını sorunsuz bir şekilde açar. Bir diğer uygulama da OpenOffice'dir. Tamamen aynı mantıkta olan bu iki uygulama ücretsizdir. Boyutları da çok yüksek olmadığından her cihazda kullanılabilir. En çok tercih edilenler arasında olduğundan da tamamen güvenli uygulamalardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!