Ericsson'dan sonra Sony Mobile ile ne deÄŸiÅŸecek

Güncelleme Tarihi:

Ericssondan sonra Sony Mobile ile ne deÄŸiÅŸecek
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 16:00

Sony Mobile Communications Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas, Ericsson döneminin kapanmasının ardından hurriyet.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Ericsson döneminin kapanmasıyla ne değişecek?

Sony’nin Ericsson hisselerini satın almasıyla birlikte Sony’de entegrasyon süreci tamamlandı ve Sony Xperia akıllı telefonlar ile birlikte artık Sony ekosistemi tamamlanmış oldu. Sony Mobile, Sony’nin tüm kaynaklarını bir araya getiren sağlam bir temel üzerine kuruldu. Gelecek nesil telefon anlayışını temsil eden Sony Xperia bu dünyayı tamamladı. TV, PC, Tablet ve en son Xperia akıllı telefon ile 4 ekran deneyimi başlıyor.

Türkiye pazarının akdeniz bölgesi içindeki önemi nedir?

Akdeniz Bölgesi, Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’nin dahil olduğu 7 ülkeden oluşuyor. Bölge merkezimiz Fransa ve en öncelikli 3 ülke Fransa, İspanya ve Türkiye olarak belirlendi. Türkiye, genç nüfus, teknolojiye olan ilgi ve akıllı telefon pazarının gelişimi göz önüne alınarak Sony Mobile’ın Avrupa’daki stratejik önemi en fazla olan ülkelerinden biri konumuna geldi ve hem yatırım hem de odak bakımından öncelikli ülkeler arasına girdi. Türkiye bundan böyle trendleri takip eden değil, trendleri yaratan ülke olacak. 2011’de Türkiye’deki yatırımlarımızda ilk adımı atmıştık, bu yıl da yatırımlarımız artarak devam edecek.

Android dışında başka bir işletim sistemini kullanacak mısınız telefonlarınızda?

Åžu an için Android'e odaklanmış durumdayız. Ancak daha önce de belirttiÄŸimiz gibi diÄŸer platformlara da açığız ve uygun fırsatları deÄŸerlendireceÄŸiz.Â

2012 hedefleriniz?

Elektronik dünyasındaki ekosistem yarışında 1 numara olmayı ve Xperia özelinde en tercih edilen akıllı telefon olmayı hedefliyoruz. Türkiye’de de 2012 hedefimiz 250 bin adet akıllı telefon satmak ve geçen seneye oranla yüzde 100 büyümek, ciro bazında akıllı telefonlarda yüzde 10 pazar payına ulaşmak.

Sony dünyasındaki ürünlerle Sony Mobile cihazları nasıl entegre olacak?

Sony Xperia ile birlikte TV, PC, tablet ve akıllı telefonun birbirine bağlı olduğu bir dünyayı ve Sony Entertainment Network ile beraber tüketicilerimize sunuyoruz. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden tek bir profille Sony’nin içeriğine ulaşılabiliyor. Video Unlimited herkesten önce filmleri ve en yeni TV showlarını izleme imkanı tanırken, Music Unlimited 15 milyonun üzerinde şarkı arşivi sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!