En iyi ve ücretsiz fotoğraf servisleri

Güncelleme Tarihi:

En iyi ve ücretsiz fotoğraf servisleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 15:32

Piyasada değerli fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz birçok ücretsiz çevrimiçi servis bulunuyor. Peki en iyi ve ücretsiz fotoğraf servisleri hangileri?

Haberin Devamı

Google Fotoğraflar | photos.google.com |

Beğendiğimiz yönleri

Google size fotoğraflarınız için sınırsız saklama hafızası sunuyor, ancak 16 megapikselden büyük olmamaları kaydıyla (çoğu dijital kameranın ürettiği görüntüden daha büyük). Bu özelliğiyle bu testteki diğer iki adayı yakalıyor ve ötesine geçiyor.

Google Fotoğraflar’ı mobil cihazınıza kurmak o kadar kolay ki, hele bir de halihazırda Google hesabınız varsa. Eklentinin arayüzündeki eğlenceli dönen simgeler ve hızlı kayma efekti Flickr’ın eklentisinden çok daha iyi ve üstüne benzeyen fotoğrafları birleştirip animasyonlar, yanyana fotoğrafları birleştirip panorama görüntüleri oluşturabiliyor, hem de siz hiçbir şeye dokunmadan.

Google’dan beklentimiz doğrultusunda perde arkasındaki uyumluluk mükemmel. iOS ve Android eklentilerinin yanında bir de PC’niz için bir masaüstü uploader’ı mevcut. Fotoğraflarınızı ve videolarınızı seçip aktarabiliyor, bağlı olan kameralara ve hafıza kartlarına yenilerini yükleyebiliyorsunuz. Seçiminizi yaptıktan sonra Google Photos işlemlerini arkaplanda sürdürüyor.

Haberin Devamı

Web arayüzü Flickr’ınkine oranla daha az detaycı ve varsayılan olarak fotoğrafları tarihlerine göre düzenliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi arama motorları muhteşem, dosya adları EXIF verileri (yeri belirlemek için) de dahil olmak üzere farklı kıstaslar kullanılıyor. Ayrıca hala geliştirilmekte olan ‘öğrenen makine’ dizaynıyla fotoğraflarınızı sezgisel olarak bulmanız sağlanmaya çalışılıyor. (‘mavi’ yazdığınızda deniz ve gökyüzü fotoğraflarına erişmeniz gibi). Instagram stili filtrelerin de bulunduğu temel bazı düzenleme işlevleri de mevcut. Ayrıca fotoğraflarınızı Facebook, Twitter ve Google+’ta basit bir bağlantıyla paylaşabiliyorsunuz.

Nasıl geliştirilebilir: Google’ın web sitesinde 16 megapiksel’den büyük fotoğrafların Google Drive’daki alanınızı tüketeceğini daha net belirtebilir. ‘High quality only’ şeklinde özelleştirme yapabilirsiniz ancak varsayılan özelliklerde bu kapalı. Mobil cihazlarda yapabildiğiniz film düzenleme ve hikaye yaratma işlevlerinin PC’de olmaması da üzücü. Ayrıca sosyal medya eklentileri yeterince ayrıntılı değil.

Haberin Devamı

Sonuç: Google hayatı, evren, ve şimdi de fotoğraf albümünüzü yönetme konusunda amansız ilerlemesine devam ediyor. PC yazılımı biraz eklentilerin gerisinde kalsa da sınırsız saklama alanı ve güçlü arama opsiyonlarıyla rakiplerine fark atıyor.

 Flickr | www.flickr.com |

Beğendiğimiz yönleri

Flickr’ın cömert 1 TB hafızası birkaç sınırlamaya sahip, 200 MB’tan büyük fotoğraf ve 1 GB’tan büyük video yüklenemiyor, ancak ortalama kullanıcı için bunlar sorun olmaz. Kağıt üstünde Google’ın sınırsız hafızasına yetişemese de 1 TB’lık hafızayı çok az kişi doldurabiliyor. Ayrıca ThisLife’ın ücretsiz sürümünde izin vermediği video saklama seçeneği de var.

Buradaki ilk üç servisimiz içinde bir fotoğraf soy kütüğü tutan tek servis Flickr (Geçtiğimiz sene 670 milyon fotoğraf yüklenmiş) ayrıca inceleyebileceğiniz birçok etkileyici fotoğraf da var. Flickr Groups sayesinde belirli konulara odaklanan fotoğrafçılarla iletişim kurma imkanı sağlanıyor.

Haberin Devamı

Flickr’ın muazzam sezgisel arama motoru Google’ınkinden bile daha sofistike çalışıyor. Bir aramayı renk paletiyle rafine etme özelliğine bayıldık. Sosyal paylaşımlarda Tumblr ve Pinterest gibi Google’ın ihmal ettiği opsiyonlar da var.

Nasıl geliştirilebilir: on yenilenmesine rağmen Flickr çok parçalı ve eski moda görünümlü. IOS ve Android mobil uygulamaları gelişiyor ama Google Photos eklentilerinin çok gerisinde.

Sonuç: Genel kullanım için Flickr Google Photos’un depolama hacmine, kullanıcı deneyimine ve eğlencesine erişemiyor. Ancak fotoğraf konusunda ciddiyseniz kullanıcı topluluğunun size sunacağı çok şey var.

 ThisLife | www.thislife.com   |

Haberin Devamı

Beğendiğimiz yönleri

Google Photos’ta olduğu gibi Thislife da sınırsız fotoğraf saklama imkanı sunuyor ve Android, iOS cihazları çok iyi destekliyor. PC uploader eklentisi sessizce işini hallediyor ve fotoğraflarınızı senkronize etmekle uğraşıyor.

Burada incelediğimiz servisler arasında fotoğrafları hızlı ve kolayca Facebook, Instagram, Flickr ve Picasa gibi mecralara aktarabilen tek servis ThisLife. Fotoğraflar tek tek veya gruplar halinde yerini belirten veya başlık şeklinde etiketlerle etiketlenebiliyor. Geo-tagged fotoğraflar için bir dünya haritası ve hikayeler yaratıp facebookta yayınlayabileceğiniz bir eklenti de var.

ThisLife ekibi ayrıca Shutterfly’ın da sahibi (aynı hesapla ikisine de giriş yapabilirsiniz). Ancak diğeri fotoğrafla alakalı ürünler satmaya daha az yöneliyor.

Haberin Devamı

Nasıl geliştirilebilir: Ücretsiz kullanımda video yüklenemiyor ve uploader aynı anda birden fazla custom dosya açmanıza izin vermiyor. Ayrıca tarayıcı temelli eklentinin bazı sorunlar yaşadığını da fark ettik.

 Sonuç: ThisLife’ın sınırsız saklama imkanı geniş çapta mobil cihazı destekliyor ancak web özelliklerinin bir kısmı yetersiz bazılarıysa hiç çalışmıyor. Yine de göz atmaya değer.

OneDrive  onedrive.live.com

OneDrive’ın ücretsiz çevirim içi fotoğraf saklama servisi 30 GB ile Dropbox’tan daha cömert. Ancak fotoğraf kitaplığı kendi başına bir servis olmaktan çok çevrimiçi saklama kısmının bir eklentisi. Arayüz iyi iş görüyor ve mobil cihazlarla da uyum iyi durumda, Windows Phone da dahil, Android ve iOS işletim sistemlerini destekliyor. Otomatik etiket özelliğini çok akıllıca bulduk

Dropbox Carousel  www.dropbox.com

Dropbox’un diğer servisleri gibi Carousel de kullanım için çok iyi. Ancak ücretsiz sürümü sadece 16 GB saklama alanı sunuyor. Mobil eklentileri muhteşem, hızla senkronize olabiliyor. Ancak mobil cihazlardan paylaşım ‘conversations’ dosyası yaratıyor ve silinemiyor. Eğer halihazırda Dropbox ücretli servisine sahipseniz kullanım için ideal.

Shoebox  www.shoeboxapp.com

Shoebox’un basitliğini sevdik. Bedava, limitsiz, Windows PC’lerde Mac’lerde Android’lerde ve iOS cihazlarda kullanılabiliyor. Fotoğraflar şifreleniyor ve özel olarak saklanıyor, tarihe göre gezilebiliyor. Arama opsiyonu akıllıca (belli bir kamerayla çekilmiş fotoğraflara erişebiliyorsunuz örneğin) fotoğrafları hızlı ve kolayca seçebiliyorsunuz ve sosyal medyada paylaşmak kolay. En büyük eksiği fotoğraflarınızı emanet etmek için muhtemelen hiç duymadığınız bu şirkete güvenmek.

En iyi ve ücretsiz fotoğraf servisleri


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!