En iyi 30 program

Güncelleme Tarihi:

En iyi 30 program
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 07:12

Haberin Devamı

01. Recuva

Ücretsiz bir uygulama olan Recuva sayesinde MP3'ünüzden, dijital kameranızdan ya da bilgisayarınızdan kazara sildiğiniz verilere yeniden kavuşabilirsiniz. Kayıp dosyalarınızı kolaylıkla geri kazanabilirsiniz.

02. Windows Tweaker

Halen Windows 8'e geçmeyenlerdenseniz Windows Tweaker ile Windows'unuza 100'den fazla Windows 8 özelliği ekleyebilirsiniz. Bunların içinde içerik menüleri, tarayıcı ayarlarında yeni seçenekler ya da sisteminizi hızlandıracak diğer değişiklikler de yer alıyor.

03. RarZilla Free Unrar

"RarZilla Free Unrar", RAR dosyalarını açmak için hızlı ve kolay kullanımlı bir araç. Bir dosyayı RarZilla'nın arayüzüne sürüklemeniz, "RarZilla ile çıkart" seçeneğini seçmeniz ya da sadece dosyaya çift tıklamanız yeterli.

04. Free Audio Dub

Haberin Devamı

Eğer istediğiniz, fazla hafıza tüketmeyen ve kolay kullanılabilen bir müzik kesme aracıysa "Free Audio Dub" kesinlikle size göre. En güzel yanı ise: bu araç ses dosyasını kesip yeniden birleştirdiğinde bir kalite kaybı meydana gelmiyor, böylece ses kalitesinde değişiklik olmadan kısaltma işlemi yapılabiliyor.

05. Media Preview

Windows kendi başına sadece birkaç video formatını destekliyor. Bu yüzden Windows'un video klasörlerinde dolaşmak tam bir kaos halini alabiliyor. Daha fazla codec destekleyen ve daha iyi önizleme resimleri koyabilen Media Preview ise video klasörlerinde çok daha rahat dolaşılabilmesine olanak sağlıyor.

06. Comodo Dragon Internet Browser

"Comodo Dragon Internet Browser" tarayıcısı ile Chrome'un hızı ve özelliklerine geniş çaplı güvenlik özellikleriyle beraber sahip olabiliyorsunuz. Internet'te yolunuza çıkan zararlılardan sizi korumak için gezintinizi engelleyebiliyor.

07. RarmaRadio

Web üzerinden binlerce radyo istasyonuna kolaylıkla erişmenize olanak sağlıyor. İsterseniz dinlediğiniz şarkıları kaydedebiliyorsunuz da.

08. TagScanner

Müzik arşivinizin derli toplu olmasını istiyorsanız, tüm müziklerin isimleri yanısıra diğer bilgilerini de kolaylıkla bulan ve ilgili dosyaya yükleyen TagScanner uygulamasına mutlaka göz atmalısınız.

09. PNotes

Haberin Devamı

Bu araç sayesinde liste kabusunuz sona eriyor. Basitçe sanal not kağıtlarına not alıp ekranda bir köşeye yerleştirebiliyorsunuz. Üstelik gerçek notlarda olduğu gibi notun uçup gidip yere düşme riski yok.

10. ZoomIt

Sunumlarınız sırasında ekrandaki bir detaya dikkat çekmek istediğinizde, bir ekran büyüteci olan ZoomIt, klavye ile kolaylıkla kontrol edilebiliyor ve önemli detayları tıpkı bir kalemle çizilmiş gibi ön plana çıkarabiliyor.

11. VideoCacheView

Eğer internetten video izliyorsanız, genellikle videonun bir kopyası tarayıcınızın önbelleğinde (cahce) tutulur. Bu cache verilere kolaylıkla erişmek için VideoCacheView'i kullanabilirsiniz. Böylece siz offline iken de videoları izleyebilirsiniz.

12. Outlook on the Desktop

Haberin Devamı

Bu ücretsiz araç, masaüstünüzde transparan tam fonksiyonlu bir Outlook Calendar(Takvim) gösterebiliyor. Saydamlık ve boyut ayarları da isteğe bağlı olarak değiştirilebiliyor.

13. Zamzom Parental Control

PC'nizin belli sitelere erişimini engellemek istiyorsanız güçlü bir araç olan "Zamzom Parental Control" sizin için biçilmiş kaftan. Gerekli sınırlandırmaları koyduktan sonra çocuğunuzun sakıncalı sitelere girmesinden çekinmeden internette gezinmesini sağlayabilirsiniz.

14. UndoClose

Bir pencereyi yanlışlıkla kapatmanın vermiş olduğu sıkıntıyı iyi biliyoruz. Tam bu noktada parlayan zırhıyla şövalye tuşu karşımıza çıkıyor ve yanlışlıkla kapattığımız penceremizi kurtarıyor. Hatta program hangi sırayla programları kapattığınızı da hatırlayabiliyor.

15. mixd.tv

Haberin Devamı

mixd.tv, çeşitli video oynatma portallarını ve televizyon kütüphanelerini tek çatı altında toplayan bir uygulama.

16. Create Synchronicity

Bu ücretsiz araç, bilgisayarınızdaki çeşitli servislerin güncel olup olmadığını kontrol eden kolay kullanımlı bir çözüm. Senkronizasyon, ağdaki, USB cihazlardaki yada harddiskin diğer bölümündeki dosyalar ile uyumlu çalışıyor.

17. PDF Split and Merge

Ücretsiz "PDF Split and Merge" uygulaması, mevcut PDF dosyalarının sayfalarını ayırabiliyor ve bunları ayrı birer PDF dosyası haline getirebiliyor. Aynı şekilde bir çok ayrı PDF dosyasını da tek bir PDF dosyası altında birleştirebiliyor.

18. Microsoft's Desktops

Microsoft'un sunduğu bu mini araç ayarlanabilir tuş kombinasyonları ile yaratacağınız dört sanal masaüstü arasında geçiş yapmanıza olanak sağlıyor. Aynı anda pek çok ayrı iş yapan ve tüm bu işlerin düzenli durmasını isteyenler için vazgeçilmez bir araç.

19. MobaLiveCD

Haberin Devamı

ISO dosyalarınızı çalıştırmak için CD yada DVD'ye yazmak istemiyorsanız MobaLiveCD tam size göre. ISO dosyasına çift tıklayarak onu MobaLiveCD ile çalıştırmanız mümkün.

20. Better Gmail

Bir Firefox eklentisi olan "Better Gmail", Mozilla'nın tarayıcısında Google hesabını kullanan kişilere ekstra özellikler sağlıyor. Ekleyebileceğiniz sesler, renkler ve bildiriler sayesinde daha iyi bir Gmail deneyimine sahip olabiliyorsunuz.

21. Launchy

Bu ücretsiz araç sadece masaüstünüzde güzel durmakla kalmıyor aynı zamanda ek özellikler de katıyor. Launchy ile programlarınızı ve belgelerinizi masaüstünde kolaylıkla bulabilir ve açabilirsiniz. Bu sayede başlat menüsünde ya da klasörlerde zaman kaybetmezsiniz.

22. Tomahawk

Dünyanın en büyük müzik kütüphanesi olan Tomahawk pek çok müzik servisi ile beraber geliyor ve bazı ilgi çekici Web 2.0 girişleri de sunuyor. İçerikler ayrıca linkler aracılığıyla sosyal ağlarda da paylaşılabiliyor. Henüz beta olmasına rağmen denemeye değer.

23. Droplr

Ufak bir araç olan Droplr gizli ve fark edilmeyen bir şekilde işini hallediyor. Masaüstünüzde istediğiniz bir alana yerleştirebildiğiniz ufak "drop zone (yükleme alanı)" ile internete dosya yükleme ve link paylaşımı Windows'ta hiç olmadığı kadar kolay bir hale geliyor.

24. Classic Shell

"Classic Shell", bilgisayarınıza eski Windows'ların görünümünü geri getiriyor.

25. O&O SSD Migration Kit

İşletim sistemin ve tüm gerekli verilerini SSD (Katı Durum Diski) sürücüsüne taşımak isteyenler için "O&O SSD Migration Kit" en doğru tercih. Araç sayesinde HDD'niz doğrudan SDD'ye kopyalanabiliyor.

26. SmartClose

Ek işlem gücü gerektiği durumlarda SmartClose yeteneğini ortaya koyuyor. Sistemin mevcut durumunu kaydeden program, çalışan uygulamalar ve servisler kapatıldıktan sonra sadece birkaç tık ile sistemi ilk kaydettiği duruma döndürebiliyor.

27. Sardu

"Shardana Antivirus Rescue Disk Utility"nin kısaltması olan Sardu, kullanıcının ayrı bir kurtarma diski yaratmasını sağlayan ufak bir araç. Bu CD ile bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda tüm sisteminiz zararlılara karşı taranıyor.

28. AppRemover

Antivirüs programınızı değiştirmek mi istiyorsunuz? Bu araç, eski antrivirüsünüzden hiçbir iz kalmayacak şekilde silme işlemini gerçekleştirebiliyor.

29. Enchanced Mitigation Experience Toolkit

Microsoft'un ücretsiz "Enchanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) (Geliştirilmiş Azaltma Deneyim Aracı)" sayesinde kullanıcılar kendi programlarını korumaya alabilir. Böylece Windows 7'nin korumasına ek olarak, sistemi hacker saldırılarına karşı daha güvenli hale getirebilirler.

30. Clipboard Master

Bir yazarın sürekli kullanması gereken giriş cümleleri, semboller ya da yazı blokları vardır ve bir yazıda bunların tekrar tekrar kullanılması gerekebilir. Clipboard Master isimli araç, farklı tuş kombinasyonlarına farklı yazılar ve karakterler atanmasına olanak veriyor. Böylece uzun yazıları yazmak çok daha kolay bir hal alıyor. Ayrıca Twitter için URL kısaltma fonksiyonu da var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!