Elektrikli arabadan sonra şimdi de elektrikli bebek arabası

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli arabadan sonra şimdi de elektrikli bebek arabası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 10:01

Dünya yavaş yavaş elektrikli otomobillere geçiş yaparken, pek çok aracın elektrikli olan sürümünü görmeye başladık. İstanbul sokaklarında da kullanılmaya başlanan e-scooter'lar da bu akımın son temsilcilerinden. Bosch ise bu teknolojiyi bebek arabalarına adapte etti ve elektrikli bebek arabası için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Alman teknoloji üreticisi Bosch, bebek arabalarını son teknolojiyle buluşturmaya hazırlanıyor. eBebek arabası olarak anılması beklenen bu yeni bebek arabası, ebeveynlerin işini kolaylaştıracağa benziyor. Dış görünüş itibarıyla klasik bir bebek arabasından farksız olan eBebek arabası, iki adet elektrik motoruna sahip. Üzerinde bulunan sensörler sayesinde arabayı iterken harcanan enerji daha az olurken, arabanın istenmeyen yönlere savrulmasının da önüne geçiliyor. 

Elektrikli olmasının en büyük avantajını ise bir yeri çıkarken görüyorsunuz. Yokuş çıkmaya başladığınızda araba size destek olmaya başlıyor; böylece siz arabayı iterken daha az efor sarf ediyorsunuz. 

15 km menzile sahip bataryalar, şirketin kendi tasarımı olan 18 voltluk değiştirilebilir lityum-iyon bataryalardan oluşuyor. Böylece herhangi bir şekilde arabanın pillerini şarj etmeyi unutursanız ancak Bosch’un “power tools” ürün gamından bir cihaza sahipseniz, pilleri kolayca değiştirebiliyorsunuz. 

Bluetooth bağlantısına da sahip olan eBebek arabasını telefon üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Arabanın batarya ömrünü telefondan görebileceğiniz gibi, hırsızlık gibi durumlarda da telefona bildirim geliyor. 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!