E-Devlet'de Kayıtlı Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir? E-Devlet Telefon Numarası Değiştirme

Güncelleme Tarihi:

E-Devletde Kayıtlı Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir E-Devlet Telefon Numarası Değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:15

E- Devlet Kapısı; devlete açılan kapı şeklinde bilinen bir sistemdir. Bu sistem üzerinde tüm resmi işlemleri yapmak mümkündür. Bunun yanı sıra kişi hakkında açılan davalardan, adli sicil kaydı belgelerini alabilme, plaka sorgulama, öğrenci belgesi alma gibi pek çok olanaktan faydalanmaktadır. Bununla beraber özel bilgilerin bulunduğu bu sistemde güvenlik oldukça önemlidir. Telefon numarası gibi bilgilerin yer aldığı sistemde, kişi telefon numarasını değiştirmek isteyebilir. Peki E-Devlet'de kayıtlı telefon numarası nasıl değiştirilir? E-Devlet telefon numarası değiştirme nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

E-devlet sistemine girerken yaşanacak olan aksaklıklar adına sistem bünyesinde mail ve cep telefonu gibi iletişim bilgilerinin doğrulanması gerekmektedir. Yapılan işlemler ile bireylerin yeni e- devlet şifresi almadan önce mevcut olan şifrelerini yenilemeleri mümkündür. E- devlet sisteminde; kişisel bilgilerin yer aldığı bölümde telefon numarası, mail gibi bilgiler yer almaktadır. Güvenliği sağlamak adına sisteme daha önceden telefon numarası tanımlanmış olabilir. Bununla beraber telefon numarasının değişmesi durumunda telefon numarasının değiştirilmesi gerekir.

E-Devlet'te Kayıtlı Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir?

E- Devlet Kapısı; devletteki tüm işlemlerin İnternet aracılığı ile yapılmasına imkan tanıyan bir sistemdir. Bununla beraber bu sistem sayesinde birden fazla kolaylığın vatandaşlara sağlandığını söylemek mümkündür. E-Devlet Kapısı kullanılırken, iletişim bilgilerinin güncel olması oldukça önemlidir. Aksi durumda bazı aksaklıklar ile karşılaşılması durumunda, kişiye ulaşmak mümkün olmayacaktır. Bu yüzden kişi telefon numarasını değiştirdiğinde, E-Devlet Kapısı üzerinden iletişim bilgilerini güncellemelidir. Telefon numarası güncelleme işlemlerini bilmeyen kişiler; İnternet çapında araştırma yapmaktadırlar.

E- Devlet Kapısında telefon numarasının değiştirilmesi adına öncelikle; https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresi üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Bununla birlikte PTT şubeleri ile alınan parola ve TC kimlik numarasıyla sisteme giriş yapıldığı zaman sağ üst kısımda isim ve soyadın bulunduğu yerde küçük bir ok işareti bulunacaktır. Ona bir defa tıklandığı zaman bir pencere açılmaktadır. Bu pencerede ''İletişim Seçeneklerim'' yazılı olan bölüme girildiği zaman bu kısımda mail adresi ve telefon numarası görülecektir. Bu bölümde telefon numarasını güncelle butonuna tıklandığı zaman kişiye bir doğrulama maili gönderilecektir. Bu işlemler doğrultusunda; E- Devlet kapısında telefon numarası güncellenecektir.

E-Devlet Telefon Numarası Değiştirme

E- Devlet Kapısı üzerinde; güncel cep telefonu kullanmak oldukça önemlidir. Gelişmelerden haberdar olmak, şifrenin unutulması durumunda şifreyi güncellemek için güncel cep telefonu elzemdir. E- Devlet Kapısında cep telefonu numarasını değiştirme işlemi adına ilk önce E-Devlet sistemine giriş yapmak önemlidir. Sisteme şifreyle ya da şifresi giriş alternatifleriyle giriş yaptıktan hemen sonra izlenmesi gerekli olan adımlar aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

- E-Devlet Kapısı sisteminde ana sayfaya giriş yaptıktan hemen sonra sağ üst kısımda ad görünecektir. Bu sekmeye tıklanmalı ve görüntülenmiş olan listeden ''İletişim Seçenekleri'' menüsüne tıklamak gereklidir.
- Karşılaşılan sayfa bünyesinde iletişim bilgileri; telefon numarası ve ülke kodu olmak üzere iki ayrı satır ile karşılaşılacaktır.
- Ülke kodu değiştirilmeden sadece yeni telefon numarası girildikten sonra sayfanın en alt bölümünde bulunan ''Güncelle'' butonuna tıklamak önemlidir.
- Girilmiş olan telefon numarasına SMS ile kod gönderimi yapılacaktır. Bununla beraber doğrulama yapılması istenecektir.
- Gelen kod; ekranda yer alan yere üç dakika içerisinde girilmelidir. Bu şekilde telefon numarası değiştirilecektir.
- İletişim alternatifleri menüsünde ''Cep Telefonu bölümünde bulunan '' Ülke Kodu'' tercihini '' Seçiniz'' şeklinde değiştirmek önemlidir.
- Daha sonra ''Telefon'' bölümünde bulunan telefon numarası silindikten sonra sayfanın en alt bölümünde bulunan '' Güncelle '' sekmesine tıklayıp, işlem kolay bir şekilde tamamlanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!