DLL dosyası nedir ve nasıl açılır? DLL dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

DLL dosyası nedir ve nasıl açılır DLL dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:12

Bilgisayarlarda bulunan farklı uygulamalar farklı uzantılı dosyalar ile uyumlu bir şekilde çalışırlar. DLL dosyaları da belirli programlarla çalışan spesifik uzantılı dosya türleri arasında yer alır. Dynamic Link Library anlamına gelen DLL dosyaları bilgisayar dünyasında sıklıkla karşılaşılan dosya türlerinden birisidir. Peki DLL dosyası nedir ve DLL dosyası nasıl açılır? Bu yazımızda sizler için DLL dosyası açma işlemi ve program önerisi hakkında detaylı bilgileri derledik.

Haberin Devamı

DLL dosyası Türkçede Dinamik Bağlantı Kütüphanesi anlamına karşılık gelen bir dosya türüdür. DLL dosyaları bilgisayarlarda bulunan farklı programlar tarafından okunan ve kullanılan dosyalardır.

 DLL Dosyası Nedir?

 DLL dosyaları çoğu zaman bilgisayarda işlem yaparken arka planda çalışmayı sürdüren ve kullanıcıların çok fazla işi olmayan dosyalardandır. Bu dosyaları çalıştırmak ve açmak için ise bir takım yöntemlerin uygulanması gerekmektedir. Kodlama alanı ile birebir ilişki haline olan DLL dosyaları pek çok bilgisayar kullanıcısının işinin düşmediği dosyalardandır.

 DLL dosyaları mevcut fonksiyonları çalıştırmak amacı ile programlar tarafından kullanılırlar. Windows işletim sistemine özgü bir dosya olan DLL dosyası, bazı fonksiyonları program ve uygulamaları hızlı ve kolay bir şekilde kullanmasını sağlayan bir dosyadır.

Haberin Devamı

 DLL Dosyası Nasıl Açılır?

 DLL dosyaları çoğu zaman bilgisayarlarda arkada çalışırlar ve pek çok kullanıcı bir DLL dosyası ile ne yapılması gerektiğini bile bilmez. Ancak bazı durumlarda kullanıcılar DLL dosyalarını düzenlemek, değiştirmek ve kullanmak zorunda kalabilirler. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ise öncelikle DLL dosyalarını açma işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Ancak DLL dosyalarını açma işlemi pek kolay bir işlem değildir bu nedenle de bu işlemi gerçekleştirmek için geliştirilmiş program ve uygulamalar kullanılmalıdır.

 DLL Dosya Açma İşlemi ve Program Önerisi

 DLL dosyaları çoğu bilgisayar kullanıcısının işinin düşmediği dosyalar arasında yer alsalar da bazı zamanlar bu dosyaların açılması ve düzenlenmesi gerekebilir. DLL dosyalarını açmak ve yeniden derlemek için geliştirilmiş uygulamalar ve programlar arasında; DLL Injector Latest Version 2.0

 DLL Injector Latest Version, NN50.DLL 5.0, GetDiskSerial DLL 5.10, DLL-Files Fixer 3.3.90, DLL to Lib 3.00 ve File Magic gibi programlar en çok kullanılanlardan sayılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!