Dev korsan sitesinin uygulaması geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dev korsan sitesinin uygulaması geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 00:22

İnternet üzerinden torrent esaslı dosya paylaşımı konusunda en bilinen arama motoru olan The Pirate Bay sitesi telif haklarından ötürü sürekli başka alanlara taşınıyor.

Haberin Devamı

Sadece sunucuları değil alan adını da sürekli değiştiren site yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Yeni plan site yerine uygulama üzerinden paylaşım imkanı vermek. Böylece sunucu ya da site kapanma gibi kesinti yaşatan durumlar olmayacak ve ziyaretçiler tespit edilemeyecek.

Sitenin yeni geliştirdiği yazılımı bilgisayarına kuranlar özel ağın bir parçası olacak ve kimlikleriyle IP adresleri gizlenecek. LibTorrent gibi açık kaynaklı projeleri esas alan çözümde internet tarayıcıya benzer kullanıcı arabirimi sunulacak. Sitenin tümü kurulu olan program içinde yani istemcide barınacak. Oturum açıldığı anda içerik ile ilgili güncellemeler otomatik olarak inip yüklenecek.

Yeni DNS sistemiyle ağdaki veri akışı yönlendirilecek. Böylece telif haklarıyla ilgili takip yürütenler kullanıcıların IP adreslerini çözemeyecek. Aynı zamanda belirli bir IP adresi engelleyerek çözüme gidilemeyecek. Şu anda hala geliştirme aşamasında olan uygulama temel özellikleri içeriyor. Dağıtıma sunulacak ilk sürümü son hale getirecek gönüller aranıyor. Uygulamayı indirmek ya da Chrome/Firefox tarayıcılara plugin olarak eklemek mümkün olacak.

Radikal-Teknolog

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!