Denden İşareti Nedir Ve Nasıl Yapılır? Bilgisayarda Klavye İle Denden İşareti Yapımı

Güncelleme Tarihi:

Denden İşareti Nedir Ve Nasıl Yapılır Bilgisayarda Klavye İle Denden İşareti Yapımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 10:27

Bir cümle içerisinde veya bir çizelge oluştururken kolaylık olması için kullanılan den den işareti aynı şekilde kullanılan iki ifadenin alt alta kullanılmasının kısa yolu olarak bilinmektedir. Denden işareti kullanımı harfler ile mümkün olduğu gibi sayısal ifadelerde de kısaltma olarak kullanılmaktadır. Denden işareti nedir ve nasıl yapılır hakkındaki bilgileri ve bilgisayarda klavye ile denden işareti yapımı için tüm bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Denden işareti kullanımı sayısal veya yazınsal işlerde alt alta gelen aynı ifadelerin kısaltılmasını kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. 

Denden İşareti Nedir Ve Nasıl Yapılır? 

Denden işareti bir noktalama işareti olarak yapılmaktadır. Çift tırnak şeklinde bir işaret olup kullanılan her kelime için çift tırnak şeklinde yapılarak alt alta yazılan ifadenin aynı olduğunu göstermeye yarayan bir işarettir. Denden işareti noktalama işareti gibi olup kelimelerin kısaltılmasına yarayan bir kısaltma çeşididir. Çoğunlukla birçok sıralı olması gereken konularla alakalı belgelerde kullanılarak kısaltma işleminde yer alır. 

 Denden kullanmak için yazılan kelimelerin alt alta gelmesi çizelge veya yazıda kolaylık sağlamak amacıyla yazılması gerekmektedir. Denden işareti yapımında çift tırnak şeklinde noktalama işareti yapılarak ifadelerin aynısının konuda geçtiği ortaya koyulmaktadır. Denden işareti bilgisayar klavyelerinde de kullanılabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Bilgisayarda Klavye İle Denden İşareti Yapımı 

 Bilgisayarda klavye kullanarak denden işareti yapabilmek için klavye üzerindeki tuşların kombinasyonları halinde yapılmak mümkün olurken en kısa yol ise klavyede bulunan shift+2 tuşları çift tırnak işaretini ekrana yansıtmaktadır. 

 Bilgisayarda klavye kullanarak oluşturulan belgelerde kolaylık sağlaması amacıyla shift +2 tuşlarına basarak metin üzerinde alt alta gelen aynı ifadeleri kolaylıkla kısaltmak mümkündür. 

 Bilgisayarda diğer tuşlar kullanılarak da çift tırnak işareti biçiminde denden işareti oluşturulabilmektedir. En kısa yol olan shift+2 tuşlarına aynı anda basarak ekrana denden işareti çıkarmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!