Dat dosyası nedir ve nasıl açılır? .dat dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

Dat dosyası nedir ve nasıl açılır .dat dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:34

Dat dosyası genel olacak cd ve video dosyası açma işlemi olarak bilinmektedir. Genel olarak mail programı üzerinden bu ekler gelmektedir. Bu yüzden verilerin saklanması adına kendi içerisinde bir uzantı bulundurmaktadır. Dat dosyasını bilgisayar içerisinde bulunan dosyalarla veya ek uzantılarla rahat bir şekilde açabilirsiniz. Sizler için dat dosyası hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Dat dosyası, en çok oyunlar içerisinde yer alan bir veri saklama uzantısıdır.

 Dat Dosyası Nedir?

 Dat dosyası genel olarak, bir mail programı ile gönderilen dosyalar içerisinde kişilerin karşısına çıkmaktadır. Dat dosyası oyunlar dahil birçok farklı oynatma gönderisi içerisinde bulunabilir. Dat dosyasının iyi bir şekilde çalışması için Dll dosyasının düzgün çalışması gerekmektedir. Dat dosyası, iyi bir şekilde çalışmazsa uygulama veya gönderi açılmaz ya da başlamaz.

 Dat Dosyası Nasıl Açılır?

 Dat dosyası açmak isteyen kişilerin dosya üzerine çift tık yapması gerekmektedir. Ancak bu işlemi yaparken yan tık yaparak, varsayılan bir dosya üzerinden de alternatif bir seçenek kullanabilirsiniz. Dat dosyası açmak için VCDGeat veya PowerDirector gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz. Bununla beraber mail içinde Outlook, Windows Mail veya Microsoft Exchange gibi uygulamalar tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Dat Dosyası Açma İşlemi

 Bilinmeyen bir dat dosyası açmak için kişilerin orjinal kaynağa bağlı olan yazılımları tercih etmeleri gerekmektedir. Bunun için net bir uygulama kullanmaları gerekmektedir. Dat dosyası açmak için iki farklı seçenek bulunmaktadır. İlk alternatif dosya uzantısını değiştirmektir. Dat dosyası bulunan dosyaya giriş yapınız.

 Sonrasında ise klasör içerisinde bilinen dosyaların uzantılarını görmek için, bütün dosyaların uzantılarını açınız. Sonrasında ise uzantı bölümü kısmında dosyayı doc olarak değiştirerek Word üzerinden dosyayı açabilirsiniz. Diğer seçenek ise kişiler Microsoft Word veya Not Defteri üzerinden uygulamayı açabilirler. Bunun için Dat dosyasına sağ tık yapınız. Daha sonrasında birlikte aç bölümünden dilediğiniz Word veya Not Defteri uygulamasını seçiniz.

 Dat Dosyası Açma Programı

 Dat dosyalarının açılmaması kişilerin sıklıkla karşılaştığı problemler arasındadır. Bundan dolayı kişiler alternatif yazılımlar tercih ederek bu dosyaları açabilirler. Dat dosyasını açmaya yardımcı olan programlar şu şekildedir;

Edit Plus

Free WMP

Free Dat

Free MPEG4 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!