Cropy: Kes, tasarla ve paylaş!

Güncelleme Tarihi:

Cropy: Kes, tasarla ve paylaş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 13:04

Günümüzde akıllı telefonlarda en sık kullandığımız özelliklerden biri ekran görüntüsü almak ve paylaşmak. Artık sadece fotoğrafı çekip göndermiyoruz. Kırpıp işaretleyip yorumumuzu ekleyip öyle paylaşıyoruz. Tüm bunların tek bir uygulama üzerinden kolayca gerçekleştirilebildiği bir uygulama olan Cropy’yi geliştirme fikri ise yeni teknolojilerle işinin yanı sıra kişisel olarak da yakından ilgilenen ve bu konuda öncülük eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’na ait.

Haberin Devamı

Bugüne kadar anlaşmalı internet sitelerinde buton olarak yer alan Cropy ile ilgili aldığımız bilgiye göre -yaklaşık 1 yılda-  8,3 milyondan fazla tıklanma ve 500 binden fazla paylaşım yapılmış. Cropy paylaşımlarında mecra olarak en fazla Hürriyet kullanılmış. Hürriyet sayfasındaki Cropy butonuna tıklayan kullanıcılar, alıntı yaptıkları on binlerce haberi yakınlarıyla paylaşmışlar. 

Cropy kullanım alanını hem kolaylaştırmak hem de yaygınlaştırmak amacıyla uygulama olarak da kullanıcıların hizmetine sunuldu. Yeni geliştirilen Cropy uygulaması internette gezilen tüm web sitelerinde yer alan görseller ve metinlerin yanı sıra akıllı telefon ve tabletlerde bulunan fotoğrafları da düzenlemeye olanak sağlıyor. Böylece Cropy uygulamasını kullananlar telefonlarından istedikleri ekran görüntülerini alıp üstüne çerçeve, filtre ve yazı ekleyerek paylaşabiliyor. Ayrıca kullanıcılar kendi CAPS’lerini oluşturup eğlenceli paylaşımlar da yapabiliyor. Uygulamayla birlikte tasarladıkları görsellerini kolaylıkla BiP, WhatsApp, Email, Facebook, Twitter ve Linkedin üzerinden gönderebiliyor, lifebox hesaplarına ya da cihazlarına arşivleyebiliyorlar. 

Haberin Devamı

Tarayıcı uzantısı özelliğiyle de dikkat çeken Cropy’yi indirenler, iOS işletim sistemli cihazlarda uygulamayı açmalarına gerek kalmadan Safari’de gezerken ekran görüntüsü alıp düzenleyebiliyor. Android’de ise cihazın kendi tarayıcısında  “Paylaş” butonu altında yer alan “Cropy”yi seçerek kolaylıkla kullanabiliyorlar. Tüm bu işlemleri yapabilmek için Apple Store veya Google Play Store’dan uygulamayı indirmek yeterli oluyor. 

Dünyada 37 ülkede kullanılan Cropy, halihazırda Türkçe ve İngilizce olarak hizmet sunuyor. Bunun yanı sıra bünyesine ekleyeceği çoklu dil seçeneğiyle de tüm dünyada yaygınlaşarak kullanım alanını genişletmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!