Çin'de 24 milyonu aşkın internet bağımlısı var

Güncelleme Tarihi:

Çinde 24 milyonu aşkın internet bağımlısı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 15:08

Çin'de internet bağımlısı gençlerin sayısının 24 milyonu geçtiği bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinde kısa süre önce yapılan bir araştırma, eyalette internet bağımlısı olan gençlerin sayısının 460 bini geçtiğini ve bunun olumsuz etkilerinin ciddileştiğini gösterdi.

Komünist Gençlik Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, gençlerin yarısından fazlası internette oynanan oyunlara tutkunluğu yüzünden bilgisayarın esiri oluyor. İnternet bağımlılığının nedenleri arasında sanal ortamda sohbet etme ve arkadaşlık kurma isteği büyük bir farkla ikinci sırada bulunuyor.

China Daily gazetesindeki haberde, internette çok zaman geçiren gençlerin önemli bölümünün görme bozukluğu, boyun ağrısı, düzensiz uyku, bağışıklığın zayıflaması, yorgunluk ve tedirginlik gibi sorunlar çektiğine işaret edildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, internet bağımlısı olan gençlerin yüzde 64'ü okuldan nefret etmeye başlıyor. Haber portalları, Çin'de internet bağımlısı gençlerin sayısının 2005 yılına göre iki katına çıktığını ve bu sayının 2015'te 50 milyonu bulmasının beklendiğini duyurdu.

Özellikle 14-16 yaş arasındaki çocukların internete karşı daha korunmasız olduğuna dikkati çeken uzmanlar, gençlerin internet bağımlılığının nedenlerinin başında ders baskısını kaldıramamalarının ve aileleri tarafından dışlandıklarını düşünmelerinin geldiğini savunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!