Chrome'un görünümü tamamen değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Chromeun görünümü tamamen değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 06:14

Chrome önümüzdeki haftalarda Material Desing görünümüne geçmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Anroid Lollipop’u yayınladığından bu yana Material Design görünümünü farklı ürünlerinde kullanan Google, artık sadece Android’li telefonları değil, Google’ın farklı web hizmetlerini de etkisi altına almaya başladı. Material Design’ın dokunmadığı nadir yerlerden bir tanesi olan Google Chrome’da yakında yeni görünümüne kavuşuyor.

Chromeun görünümü tamamen değişiyor

Chrome’un bugünkü kararlı sürümü olan Chrome 48’de bazı yeni özelliklere şimdiden bakmak mümkün. Ancak Material Design’ın tam anlamıyla Chrome 50’den itibaren web tarayıcısında kendini göstermeye başlayacağı söyleniyor.

Chromeun görünümü tamamen değişiyor


Henüz geliştirme aşamasında olan Material Design ögelerini aktifleştirmek için yapmanız gerekenler oldukça basit, ancak bu işlevler henüz geliştirme aşamasında olduğundan kullanıcı deneyiminizi olumsuz etkileme ihtimali var. Adres çubuğuna chrome://flags yazıp Enter’a bastığınızda açılan sayfada “malzeme” kelimesini aratıp bu kelimeyi içeren ayarları etkinleştirirseniz tarayıcınızı bir sonraki açışınızda Material Design ögeleri aktif hale gelecektir.

Chromeun görünümü tamamen değişiyor


Chrome’un Material Design’lı halindeki değişiklikler küçük, ancak tarayıcınızı biraz daha modern bir hale getirdiğini söyleyebiliriz. En büyük değişikliklerden biri de chrome://md-settings adresinden ulaşılan “Ayarlar” sayfası, ancak buradaki seçeneklerin bir çoğu henüz çalışmıyor.

Chromeun görünümü tamamen değişiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!