Chrome'un bellek canavarı problemi bitti

Güncelleme Tarihi:

Chromeun bellek canavarı problemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 09:45

Google, Chrome 45 ile yüksek bellek tüketim sorununa el attı, yayınladığı yeni sürümde durumu düzeltti.

Haberin Devamı

Google'ın kullanıcılara sunduğu Chrome Browser, en çok tercih edilen tarayıcılardan biri olabilir. Ancak popüler yazılımın RAM miktarının hatırı sayılı bir bölümünü işgal altına aldığı bir gerçek. Tarayıcının ismi neredeyse RAM canavarına dönüşmüşken Google nihayet konuya el atmaya karara verdi ve yayınladığı yeni sürümde durumu biraz düzeltti.

Şirket daha hızlı ve verimli bir Chrome deneyimi sunmak için yazılımı geliştirmeye devam ediyor. Tarayıcı şimdi 45 numaralı sürümüyle "kaldığınız yerden devam" özelliği sunarak tarayıcının yeniden başlatılması ile birlikte sekmeleri geri yükleyebilecek. Böylece Chrome kilitlendiğinde veya yanlışlıkla pencere kapatıldığında tüm sekmeler geri getirilebilecek.

Chromeun bellek canavarı problemi bitti

Haberin Devamı

Chrome bilgisayarınızın sistem kaynaklarının azaldığını algıladığında ise tüm sekmelerin yüklenmesini otomatik olarak durduracak. Daha sonra bu sekmelere erişmek isterseniz her zaman için size bir geri yükleme seçeneği sunulacak.

Google, yeni Chrome sürümü ile birlikte yeni bir bellek tasarruf yöntemini de hayata geçirdi. Chrome artık kullanmadığınız bir sekme algıladığında kullanılmayan belleği temizleyerek yüzde 10 oranında tasarruf sağlayacak. Gmail ile yapılan testlerde yeni sürümün Chrome 43'e oranla bellek kullanımını yüzde 25 oranında azalttığı görüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHROME'UN 20 GİZLİ ÖZELLİĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!