Chrome'u bırak Edge'e gel!

Güncelleme Tarihi:

Chromeu bırak Edgee gel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 09:57

Microsoft, kullanıcıları yeni web tarayıcısı Edge'e çekmek için yeni bir yöntem geliştirdi.

Haberin Devamı

VentureBeat tarafından Cuma günü bildirilen bir habere göre Bing üzerinden Mozilla Firefox veya Google Chrome içeren bir arama yapıldığında "Microsoft'un Windows 10 için Microsoft Edge tarayıcısını önerdiği" bir bilgilendirme mesajı görüntüleniyor. Arama sonuçlarının üst kısmında siyah şerit şeklinde görünen kutucuk kullanıcıları Edge tarayıcısına yönlendirmeyi hedefliyor.

Daha fazla bilgi edinmek için bağlantıya tıklandığında ise kullanıcılar Cortana Entegrasyonu, Okuma Görünümü ve bir dizi yeni özelliğe sahip Edge tarayıcısını öven bir web sayfası ile karşılaşıyor. Uyarı mesajı tahmin edilebileceği üzere sadece Edge tarayıcısında görünüyor.

Chromeu bırak Edgee gel

Haberin Devamı

Promosyon sadece Microsoft Edge ile sınırlı değil. Windows 10 bilgisayarlarda Chrome kullanılarak Bing üzerinden yapılan aramalarda da sağ kısımda benzer bir tavsiyenin göründüğü de tespit edildi.

Windows 10'un Temmuz ayındaki hızlı başlangıcına rağmen Edge beklenen ivmeyi yakalayamamış durumda. Şirket etik olup olmadığı tartışılabilecek bir teşvikle kullanıcı toplamaya çalışıyor. Ancak bu bir ilk değil. Rakip tarayıcılarda Google.com ziyaret edildiğinde görünen Google Chrome indirilmesine yönelik kutucuk da aynı amaca hizmet ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPHONE 6S'İ YAKINDAN GÖRÜN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!