Chrome kullananlara tehlikeli para tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Chrome kullananlara tehlikeli para tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 07:35

Yeni bir teknik destek aldatmacası, Chrome kullanıcılarını büyük bir tuzağın tam ortasına çekiyor.

Haberin Devamı

Web üzerinde kullanıcıların korkulu rüyalarından biri olan teknik destek aldatmacaları giderek daha yaygın bir hale geliyor. Yeni bir aldatmaca ise kullanıcının makinesini ciddi bir biçimde yavaşlatıyor ve ardından, kullanıcıya destek öneriyor. Bunu yapmak içinse, Chrome tarayıcısındaki bir açıktan yararlanıyor. Tabii ki bu destek, cebinizden boşu boşuna çıkacak para anlamına geliyor.

Neowin'de yer alan habere göre bu durum Google'ın tarayıcısında uzun süredir yer alan bir HTML5 bug'ını kullanıyor. Bu bug nedeniyle çok sayıda URL'nin tarayıcının geçmişine aktarılması sağlanıyor ve bu da saldırıya uğrayan PC'yi olumsuz etkiliyor.

Bu meseleyi çözmek aslında hiç de zor değil. Zira yapmanız gereken tek şey Görev Yöneticisi üzerinden Chrome'u kapatmak ve mevcut oturumu sonlandırmak. Fakat bunun yeterli olmadığı durumlarda cihazınızı manuel olarak yeniden başlatmanız gerekebilir.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili kendisine çeşitli raporların iletildiği Google'ın yakın bir zamanda bu sorunun üstesinden gelmek için gereken önlemleri alması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!