CGI ne demek? CGI anlamı ve CGI açılımı nedir?

Güncelleme Tarihi:

CGI ne demek CGI anlamı ve CGI açılımı nedir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:24

CGI teknolojisi aksiyon dolu sinema filmlerinin bel kemiğidir. Aksiyon ve macera filmlerinde her türlü olağan dışı montaj CGI teknolojisi ile gerçekleştirilir. Peki CGI teknolojisi nedir, CGI açılı nedir sorularını sizler için derledik.

Haberin Devamı

CGI teknolojisi günümüzde pek çok popüler bilim kurgu, aksiyon ya da macera filmlerinde kullanılır. Bu filmleri izlerken izleyicilerin içinde kaybolmasını ve kendini akışa bırakmasını sağlar. Yani bir çeşit hipnotize etme efektinin etkin kullanılmasıdır da denilebilir.

 CGI Tam Olarak Nedir?

 Günümüzde her içerik üreticisinin kullandığı green screen teknolojisinin gelişmiş halidir. Büyük bütçeli sinema filmlerinde efektlerin daha etkin ve kolay bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bu teknoloji sadece sinema filmleri için kullanılmaz. Bazı açık dünya bilgisayar, Playstation ya da X Box oyunları için de kullanılıyor. Bu kadar çok kullanım alanına sahip olması ne kadar etkili olduğunu da kanıtlıyor. İşte popüler olan ve CGI teknolojisi kullanılan bazı filmler:

Transformers sarileri

Avatar

Yüzüklerin Efendisi

The Last Of Us (oyun)

Uncharted (oyun)

Haberin Devamı

CGI Anlamı ve CGI Açılımı Nedir?

 CGI açılım olarak computer generated imagery olarak kullanılıyor. Türkçeye ise bilgisayar tabanlı imgeleme olarak çevriliyor. Buna kısaca bilgisayar yardımı ile ortaya çıkarılan her bir görüntü de denilebilir.

 Çoğu popüler filmlerde ve oyunlarda CGI teknolojisi kullanılması tesadüf değil. CGI teknolojisi gerçekten de izleme ve setir zevkini arttırıyor. Son yıllarda izlenmesi çok fazla artan filmlerin hepsinin ortak özelliği de CGI teknolojisi. Her türlü film kategorisine uygun olsa da genelde aksiyon, macera ve bilim kurgu alanında karşımıza çıkıyor. CGI teknolojisi Türkiye'de çok yaygın olmasa da yeni yeni artmaya başlıyor. Gerek biraz maliyetli olması gerek ise daha fazla emek istemesi bakımından yönetmenler çok tercih etmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!