Cep'te 'Galaxy' savaşı başlattı, akıllı telefonda Türkiye'de liderliği ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Cepte Galaxy savaşı başlattı, akıllı telefonda Türkiyede liderliği ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 09:48

Galaxy serisiyle akıllı telefon savaşında yüzde 19.1'lik pazar payıyla Apple'ı 2011'de geride bırakan Samsung, Türkiye'de de akıllı telefonda liderliği ele geçirdi. Samsung Türkiye Genel Müdürü Sung Yong Hong, Mart ayıyla birlikte Türkiye akıllı telefon pazarında yüzde 33'lük pay ile lider olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

KULLANICISININ sesini ve yüzünü tanıyan Galaxy SIII ile akıllı telefon savaşında yeni bir cephe açan ve yüzde 19.1'lik pazar payıyla Apple'ı 2011 yılında akıllı telefon pazarında geride bırakan Samsung'un Türkiye Genel Müdürü Sung Yong Hong, Mart ayıyla birlikte Türkiye akıllı telefon pazarında da yüzde 33'lük pay ile lider olduklarını söyledi. Hong, "Şu an Türkiye'nin en çok satan akıllı telefon markasıyız. Bu alanda yüzde 29.9 pazar payı olan Nokia'nın önüne geçtik. Üçüncü sırada ise yüzde 15 pazar payıyla Apple yer alıyor. Ancak bununla yetinecek değiliz; Galaxy SIII ile 2012'nin tamamında lider kalmak istiyoruz" dedi.

İlk çeyrek kârı 2 kat arttı

Londra'da gerçekleşen Galaxy SIII tanıtımında görüştüğümüz Sung Yong Hong şunları söyledi: "2012 yılının ilk çeyreğinde Samsung geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 22'lik artışla 39.9 milyar dolar gelir elde etti. Kârlılığımız yüzde 98'lik artışla 4.46 milyar dolar oldu. Bu rakam çok önemli. Çünkü Samsung'un en yüksek kâr rakamı olarak şirket tarihine geçti. Bu kârlılığın en büyük sebebi de cep telefonlarımız. Dolayısıyla Galaxy serisi."

İŞTE YENİ SAMSUNG GALAXY S3 / FOTOGALERİ

Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulacak ‘Galaxy SIII’ün fiyatı hakkında  herhangi bir açıklama yapmayan Samsung Türkiye Cep Telefonları Pazarlama Müdürü Cem Sezer ise 10 ayda 20 milyon adet satan Galaxy SII ile yakalanan başarının Galaxy SIII ile bir adım daha öteye götürüleceğini belirtti. Galaxy Note ile telefon pazarında yeni bir segment yarattıklarını kaydeden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Galaxy Note, ne standart bir tablet ne de cep telefonu. Arada bir ürün ve kullanıcılara bu şekilde yeni bir segment yarattık. Galaxy Note, 5 ayda 5 milyon adet sattı”.

Samsung’un bulutu 50 GB

GALAXY SIII’ün özelliklerine de değinen Cem Sezer, cihazların birbiriyle temas ettirilmesi suretiyle çalışan S-Beam teknolojisi ile 1 gigabyte’lık (GB) bir filmin 3 dakikada diğer cihaza taşınabildiğini, bu teknolojiyi destekleyen telefonlar arasında veri alışverişinin yapılabildiğini ve çok kısa bir sürede bir telefonun içeriğinin diğerine aktarılabildiğini dile getirdi. S-Cloud özelliğinden de bahseden Sezer, Dropbox servisinin Samsung kullanıcılarına sunulduğunu ve 50 GB’lık bir alanın kullanıcılara ücretsiz olarak verildiğini söyledi. Cem Sezer’in verdiği bilgiye göre; Apple’ın 5 GB’lık ücretsiz iCloud servisinde olduğu gibi Samsung da S-Cloud’u bulunuyor. Ancak aradaki fark; Apple’ın 5 GB’ın üzerindeki alanı ücrete tabi tutması, Samsung’un ise 50 GB’a kadar ücret almaması.

3 ayda 93.5 milyon cep telefonu sattı

2012 yılının ilk 3 ayında dünya cep telefonu pazarında da zirveyi bırakmayan Samsung, Strategy Analytics’in raporlarına göre bu yılın ilk çeyreğinde 93.5 milyon adet telefon sattı ve yüzde 25.4’lük pazar payına ulaşarak 1998 yılından bu yana dünyanın bir numaralı cep telefonu üreticisi olan Nokia’yı geride bıraktı. Aynı rapora göre Nokia, 82.7 milyon adetlik telefon satışı ve yüzde 22.5 pazar payıyla Samsung’un ardından ikinci sırada yer alırken, Apple ise 35.1 milyon adet telefon satarak yüzde 9.5 pazar payına ulaştı ve Nokia’nın ardından üçüncü oldu. GfK’nın yayınladığı son rapor da Samsung’un Nokia’yı geçerek ilk sıraya yerleştiğini gösteriyor.

Herkese uygun üretiyoruz

ÜRETTİKLERİ her cep telefonunun büyük başarılar göstermesini beklemediklerini belirten Cem Sezer, kimi model telefonlar beklenen ölçüde satmasa da, çok satan telefonlarla kârlılığın sağlandığınna dikkat çekt. Apple gibi belirli bir kitleye hitap eden ürün üretmek yerine her kesime göre cihaz ürettiklerinin altını çizen Sezer, “Şarjı çabuk tükenen Galaxy’lerin Android sürümlerinin güncellenmesi gerekiyor. Aksi halde cihazın şarjı normalden çok kısa sürede tükeniyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!