'Cep telefonunda treni kaçırdık'

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonunda treni kaçırdık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 07:54

Microsoft'un patronu Nadella, cep telefonu konusunda herkesi şaşırtan, samimi açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Bilgisayar piyasasında lider olmasına rağmen, Microsoft akıllı telefon piyasasında bir türlü tutunamadı. CEO Satya Nadella da bu eksikliği gerçekten hissettiğini ve gelecekte başka hiç bir alanda olmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Wall Street Journal'ın canlı konferansında konuşan Nadella, Windows Phone veWindows 10 Continuum girişimlerine rağmen, akıllı telefon trenini kaçırdıklarını kabul ettiğini söyledi: "Evet, cep telefonlarını elimizden kaçırdık, bu bir gerçek. Şimdiki hedefimiz yeni alanlarda büyümek. Piyasada telefon olan cihazlarımız var ama marketteki konumlarını düşünürsek, bunu sadece bizim telefonumuz yapabilir. Örneğin bilgisayarınızın yerine geçebilecek bir telefonumuz var, aynı şekilde dizüstü bilgisayarınızın yerine geçebilecek bir tabletimiz var. İşte bunlar oluşturmak istediğimiz kategoriler."

Haberin Devamı

Şimdi ise Nadella bir sonraki büyük kategorinin peşinde ve bu kategorinin sanal gerçeklik olacağını düşünüyor. Yazılım ve donanım devi, telefon piyasasında yaptığı hataları burada yapmayacak gibi gözüküyor: "Yaptığımız en büyük hata, bilgisayarların her zaman ve her iş için merkezi bir rolü olacağını düşünmekti."

Nadella'ya göre, Microsoft'un geliştirdiği HoloLens yapay gerçeklik seti şirketin "mutlak bilgisayar"ı itmesinin ilk adımı olabilir. Gerçek dünya ile dijital dünyayı karıştıran HoloLens, arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle çevrenizdeki dünyada uygulamalar ve oyunlar oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MICROSOFT'UN GİZLİ KALAN DONANIMLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!