Call of Duty: Infinite Warfare Battlefield 1'i satışta geçti!

Güncelleme Tarihi:

Call of Duty: Infinite Warfare Battlefield 1i satışta geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 08:17

Call of Duty: Infinite Warfare, en büyük rakibi Battlefield 1'i ilk hafta satışları bazında geride bıraktı. Ancak geçen yıla göre oyun serisinin satışında ciddi bir düşüş de yok değil!

Haberin Devamı

Birkaç ay önce ilk tanıtıldığında ciddi tepki çeken ve hakkında olumsuz eleştirilerin ardı arkası kesilmeyen CoD: Infinite Warfare, buna karşın Activision'ı satışlarda korkutmuyordu.

Hatta oyunun çıkmasına az bir süre kala deneyenler, oynayanlar oldukça olumlu yorumlarda bulunmuş, bu durum da Infinite Warfare demek ki satışlarda başarı elde edebilecek olarak yorumlanmıştı. Fakat durum tam olarak böyle değil.

Aslında Infinite Warfare satışlarda başarı elde etmiş durumda. Şöyle ki; oyun satışa çıktığı ilk haftada Birleşik Krallık'ta en fazla satanlar listesinin zirvesine oturmayı başardı. Ancak başlıkta da belirttiğimiz ''dibi görme'' olayı, geçtiğimiz yıla dayanmakta.

Infinite Warfare'in ilk hafta satışlarına baktığımızda, geçen sene çıkan Black Ops 3'ün satış rakamına oranla tam %48.4'lük bir düşüş yaşanıyor. Yani bir başka deyişle; Activison geçen sene Black Ops 3'ü satın alan müşterilerinin -neredeyse- yarısına Infinite Warfare'i sevdirememiş.

Haberin Devamı

Fakat şöyle de bir durum var ki Infinite Warfare, ciddi bir müşteri kaybı yaşansa da Battlefield 1'in ilk hafta satış rakamını geçmeyi başarmış. Activision cephesine baktığımızda, şirket tarafından yapılan bir açıklamada oyunun kendi alanında yılın en önemli ve en büyük oyunu olduğu, yaşanan düşüşün ise bunu gölgeleyemeyeceği söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!