Boston Dynamics'in robot köpeğini 2019'da satışa çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Boston Dynamicsin robot köpeğini 2019da satışa çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 13:28

Robotlar gün geçtikçe hayatımızın içinde daha fazla yer alıyor. Robot tasarlayan ve üreten şirketlerden biri olan Boston Dynamics geçtiğimiz aylarda robot köpeğinin kapı açarkenki videosunu yayınlamıştı. Şirketin kurucusunun yaptığı açıklamaya göre SpotMini isimli robot köpek 2019 yılında satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Boston Dynamics'in ilk olarak geçtiğimiz yıl tanıttığı robot köpeği, üretim maliyetleri nedeniyle piyasa sürülmesi beklenmiyordu. Ancak şirket bu maliyetleri 10 katına kadar düşürmüş. Konu ile ilgili Boston Dynamics'in kurucusu Marc Reibert, Kaliforniya'da düzenlenen bir etkinlikte açıklama yaptı.

Açıklamasında Riebert, SpotMini'nin üretim aşamasında olduğunu söyledi. Ayrıca Riebert konuşmasında SpotMini'yi 2019'un ortalarında satışa sunmayı planladıklarını da belirtti. 

SpotMini, yarı otonom olarak hareket edebilen tam anlamıyla bir robot köpek. Ayrıca SpotMini kameraları ile tamamen otonom bir şekilde de hareket edebiliyor. İlk aşamada endüstriyel amaçla kullanılacağı düşünülen robot köpek ihtiyaca göre de kodlanabiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!