BlackBerry'ye para yağacak! Sebebi ise...

Güncelleme Tarihi:

BlackBerryye para yağacak Sebebi ise...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 07:59

Blackberry'nin başına talih kuşu kondu! Şirketin kasasına tam 815 milyon dolar girecek.

Haberin Devamı

Teknoloji devleri arasında zaman zaman telif ve patent sorunları sebebiyle problemler yaşanabiliyor ve şirketler de haklarını mahkeme salonlarında arıyorlar. Bu şirketler arasında başı çeken iki dev, kuşkusuz Apple ve Samsung olsa gerek. Öte yandan Qualcomm'u da unutmamak gerekiyor. Hatta Qualcomm, şimdilerde Apple'a karşı da bir dava sürecine girmiş durumda.

Şirket, Apple'ın iPhone'a güç veren Qualcomm temel teknolojilerinin değerini düşürmeye çalıştığı iddiasıyla süreci başlattı. Daha önce benzer hamleyi Blackberry'ye de uygulayan ABD'li şirket, yeni çıkan kararla ise bunun bedelini ödeyecek gibi görünüyor.

Qualcomm, daha önce Blackberry'ye karşı patent işgali sebebiyle dava açmış ve sonucunda da Blackberry'i yüklü bir miktar ceza ödetmeye mahkum etmişti. Bunun ardından da Blackberry tahkime başvurmuş ve cezanın çok yüklü olduğunu belirtmişti. Kanadalı şirketin bu hamlesi sonuç vermiş. Tahkimden çıkan sonuç, Qualcomm'u oldukça üzecek gibi. Zira bu defa Qualcomm'un Blackberry'ye yüklü bir ödeme yapması gerekiyor. Ödeyeceği tutar ise tam 814,9 milyon Dolar.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz son çeyrekte 286 milyon Dolar gelir sağlayan Blackberry, bu parayı da alırsa gerçekten işleri yoluna sokabilir. Net olarak 30 Mayıs'ta belli olacak olan mahkeme sonucu, bakalım Blackberry'nin istediği gibi sonuçlanacak mı?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: APPLE'IN DAVALIK OLAN LOGOLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!