BlackBerry'de internet şoku

Güncelleme Tarihi:

BlackBerryde internet şoku
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 16:37

RIM'in sunucuları çöktü, BlackBerry kullanıcılarının interneti koptu.

Haberin Devamı

Kanada merkezli Blackberry üreticisi RIM'in sunucuları bu yıl ikinci kez çöktü. Dünya genelinde meydana gelen sorun nedeniyle BlackBerry cihazlarını kullanan kullanıcılar mail alamıyor, gönderemiyor veya internete bağlanamıyor.

Saat 11'de meydana gelen sorun nedeniyle başta Avrupa olmak üzere Asya ve Afrika'daki kullanıcılar cihazlarıyla internete bağlanamıyor. Cep telefonu operatörü T-Mobile UK'den yapılan açıklamada sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı ve RIM'in servisleriyle ilgili sıkıntı olduğu kaydedildi.

Bahreyn'de faaliyet gösteren Batelco isimli operatörün Twitter'a düştüğü not ise şöyle: "Blackberry servisindeki sıkıntı Bahreyn'de de hissediliyor."

Vodafone Mısır'dan yapılan açıklamada da sorunun RIM kaynaklı olduğuna dikkat çekilirken, Twitter kullanıcıları da şikayetlerini twit yazarak dile getiriyor.

RIM'den akşam saatlerinde konuyla ilgili gelen açıklama ise şöyle: “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki bazı BlackBerry kullanıcılarını etkileyen sorunu çözmek için çalışıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor ve bu süreç içerisinde sorun yaşayan müşterilerimizden özür diliyoruz.”

Not: Sorun, haberi hazırladığımız 16.30 sıralarında hala devam ediyordu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!