BKM Express Messenger'dan bağış yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

BKM Express Messengerdan bağış yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 14:49

BKM Express, Facebook Messenger ile e-bağış yapmaya olanak tanıyor. Son dönemin popüler teknolojilerinden olan “chatbot”un kullanıldığı uygulamada Facebook Messenger sohbet ekranından sadece birkaç adımda bağış yapılabiliyor. BKM Express’in kullanıma sunduğu bu yenilik, bağış alanında Türkiye’de ilk chatbot uygulaması olma özelliği de taşıyor.

Haberin Devamı

Facebook Messenger'da BKM Express sohbet ekranını açan kullanıcılar, BKM Express Destek Merkezi ile mesajlaşabiliyor veya BKM Express Messenger Bot aracılığıyla sadece birkaç adımda bağışta bulunabiliyor.

BKM Express Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaşıyor: “Son dönemin popüler teknolojilerinden “chatbot”u kullanarak geliştirdiğimiz uygulamayla artık Facebook Messenger'da BKM Express sohbet ekranındayken sadece birkaç adımda bağış yapılabilecek. Chatbot, sohbet ekranı üzerinden istediğiniz işlemleri hızlı biçimde yapmanızı sağlayan ve kullanım alanları giderek genişleyen bir teknoloji. Bu teknoloji ile bağış yapmak için Facebook'un mesajlaşma uygulaması olan Messenger üzerinden BKM Express hesabı ile mesajlaşmaya başlayarak hangi kuruma, ne kadar bağış yapmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Bu inovasyonu, geleceğe yön verecek olan yapay zekâ ve “machine learning” teknolojileri alanında attığımız ilk adım olarak görüyor ve bu anlamda çok değerli buluyoruz.”

BKM Express Messengerdan bağış yaptırıyor

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşlarına verdikleri desteğin faaliyetlerinin merkezinde yer aldığını belirten Serkan Yazıcıoğlu bu alanda yapılan diğer uygulamalardan da şöyle bahsediyor “BKM Express olarak Eylül 2015 tarihinde online alışverişlerde internet alışverişlerinde sepet tutarını yukarıya yuvarlayarak seçilen sivil toplum kuruluşuna destek olmayı sağlayan Yuvarla Sosyal Girişimi ile işbirliğine gittik. Bu işbirliği sayesinde BKM Express ile yapılan tüm e-ticaret işlemlerinin sonunda Yuvarla ailesine mensup 12 sivil toplum kuruluşu arasından seçilen kuruma bağış yapılabiliyor. Ayrıca QR kod ile ödemeyi kullanarak vakıflara bağış yapılması da 2015 senesi içinde devreye aldığımız uygulamalardan bir diğeri. Tüm bu uygulamalar aracılığıyla BKM Express kullanıcıları bugüne kadar 55 bin adet bağış işlemi yaptı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!