Bitcoin'in kurucusu 'yalan oldu'

Güncelleme Tarihi:

Bitcoinin kurucusu yalan oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 14:34

Bitcoin'in yıllardır kim olduğu bilinmeyen kurucusu olduğu iddia edilen Satoshi Nakamoto 'Bitcoin'i hayatımda bir kez duydum, o da Newsweek'te Bitcoin'in kurucusu olduğumu iddia eden Newsweek'in yazısını gören oğlumun bunu bana haber vermesiyle oldu" dedi.

Haberin Devamı

Bitcoin'in kurucusu olduğunu sayfalarında yer veren Newsweek'in bu iddiasına söz konusu isimden yalanlama geldi. 64 yaşındaki Nakamoto konuyla ilgili yaptığı açıklamada Bitcoin'le hiçbir şekilde ilgisinin bulunmadığını, zaten ismini ilk kez de oğlu sayesinde günler önce duyduğunu kaydetti.

Kendisi hakkında yazılan diğer bilgileri (California State Polytechnic Üniversitesi Fizik bölümünden mezunu olması gibi) doğrulayan Nakamoto, iş Bitcoin'e geldiğinde 'böyle bir şey yok' dedi.

2009 yılında ortaya çıktığı günden bu yana Bitcoin'i kimin geliştirdiği hep sır olarak kaldı. Kurucusunun isminin ise uzun zamandır 'Satoshi Nakamoto' olduğu düşünülüyor; ancak Newsweek'in bulduğu o ismin de Bitcoin'le ilgisi olmadığı ortaya çıkınca tekrar başa dönülmüş oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!