Bitcoin'in değeri rekor kırdı!

Güncelleme Tarihi:

Bitcoinin değeri rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 10:29

Sanal para birimi Bitcoin'den yeni rekor geldi. Coinbase ve Kraken gibi bitcoin borsalarındaki kurlara göre, bitcoin'in toplam pazar değeri 32,92 milyar dolara ulaştı.

Haberin Devamı

İlk kez 2013'te 1.000 dolar çizgisini geçen Bitcoin'in değeri, belirsiz aralıklarla artıp azalıyordu. Ancak geçen sene sonunda tekrar 1.000 dolar çizgisine çıkan para birimi, artık 2.062 dolar değerinde.

Bitcoin yükselişteki tek şifreli dijital para birimi de değil. Nisanda tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan bir diğer şifreli dijital para birimi de ethereum oldu. 130 dolara takas edilen ethereum kadar, son bir ay içinde yüzde 1000 artış gösteren ripple da dikkat çekiyor. Ripple'ın fiyatı şu anda 0,35 dolar olarak kaydediliyor.

Bitcoin her geçen gün yükselişine devam ederken, uzmanlar para biriminde balon riski oluşabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Geçen hafta 150 ülkeyi etkisi altına alan WannaCry siber saldırısını gerçekleştiren bilgisayar korsanları, ele geçirdikleri bilgisayarların kullanıcılarından Bitcoin ile fidye ödenmesini talep etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!