Bitcoin telefonunuza zarar verip çatlatabilir, dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin telefonunuza zarar verip çatlatabilir, dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 07:09

Yeni keşfedilen bir Android zararlısı, telefonunuzda dijital para madenciliği ve çok daha fazlasını yapıp, onu gerçek anlamda "çatlatabiliyor".

Haberin Devamı

Sekiz senedir kullanımda olan Bitcoin, bu sene değerindeki yaklaşık yüzde 2.000'lik artış sonrasında ilgi odağı oldu. Bitcoin'in yanında diğer dijital para birimlerinin değerinde de artış gözlendi. Bu yüzden mümkün olan her yerde, hatta kendine ait olmayan kaynaklar üzerinde dijital para madenciliği yapıldığına rastlıyoruz.

Geçmişte The Pirate Bay gibi web sitelerinin ziyaretçilerin PC'sinde sessizce madencilik kodları çalıştırdığını öğrenmiş ve sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise benzer bir duruma Android için geliştirilen bir zararlıda rastlandı. Zararlı sadece dijital para birimi Monero'nun madenciliğini yapmakla kalmıyor, bol sayıda reklam da gösteriyor ve cihazınızı DDoS saldırılarının bir parçası haline getiriyor. Kısa mesajları haberiniz olmadan değiştiren uygulama, paralı hizmetlere de yerinize üye oluyor.

Bitcoin telefonunuza zarar verip çatlatabilir, dikkat

Haberin Devamı

Kaspersky Lab'in kapsamlı raporuna göre Trojan.AndroidOS.Loapi, bazı uygulamalarla, web tarayıcısında gösterilen reklamlarla veya SMS ile gönderilen istenmeyen mesajlarla geliyor. On parmağında on marifet olan uygulama, yetenekleri nedeniyle Kaspersky'ye göre eşsiz.

Firma, yapılan testlerde sadece iki gün sürekli olarak madencilik yapılmasının telefonun pilinin şişmesine neden olduğunu, bunun da telefonun kabuğunu çatlattığını keşfetti. Her telefonda böyle bir durumun yaşanacağından emin değiliz ancak fiziksel hasar, dikkat edilmesi gereken bir konu. Bu yüzden garip görünümlü uygulamaları indirirken her zaman olduğu gibi çok dikkatli olmanızda fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2017'NİN EN İYİ ANDROID UYGULAMALARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!