Bir ilk: 4K Ultra HD Blu-ray filmi korsana yenik düştü!

Güncelleme Tarihi:

Bir ilk: 4K Ultra HD Blu-ray filmi korsana yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 08:23

İlk 4K Ultra HD Blu-Ray film torrent'teki yerini almış durumda. Böylece güvenilen bir şifreleme yöntemi daha maalesef korsanlara boyun eğmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Aşılamayacağına inanılan bir şifreleme yöntemi daha korsanlara karşı yenik düştü. Şifreleme yönteminin kırılmasıyla birlikte 4K Ultra HD Blu-Ray filmler internet üzerinden indirilebilir hale gelecek.

Koruması kırılarak iyi bilinen bir torrent izleyicisi üzerinden indirilmesi için yüklenen ilk 4K Blu-Ray film, 2013 yapımı Şirinler 2 (The Smurfs 2) olmuş durumda. İlk olarak bu filmin neden çekildiği ise merak konusu. Böylece 4K Blu-Ray filmleri koruması için oldukça güvenilen Gelişmiş Erişim İçerik Sistemi (AACS) 2.0 şifreleme sisteminin pek de bir hükmü kalmadı.

Bu durum, tabii ki AACS 2.0 şifrelemesini kullanan film dağıtımcılarının oldukça canını sıkacak cinsten. Bu dağıtımcılar arasındaysa Disney, Sony ve Warner Bros. gibi önemli isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan bir 4K Blu-Ray filmi internetten indirmek de ayrı bir cesaret istiyor çünkü dosya boyutları ciddi anlamda büyük. Örneğin Şirinler 2, 53.30 GB büyüklüğündeki dosya boyutuna sahip.

Bakalım film dağıtımcıları, konuyla ilgili olarak şifreleme yöntemi ile ilgili yeni bir çalışma gerçekleştirecek mi? (shiftdelete)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!