Bing, koronavirüs haritasını canlı olarak paylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Bing, koronavirüs haritasını canlı olarak paylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2020 09:29

Koronavirüs salgınının iyiden iyiye artmasıyla birlikte küresel bir tehdit haline gelmesi, beraberinde birçok önlemin alınmasına neden olurken, diğer yandan dünya genelinde vaka ve ölüm sayısı da artıyor. Microsoft'un arama motoru Bing de koronavirüs haritası yayınlayarak canlı olarak virüsle ilgili son bilgileri harita eşliğinde paylaşıyor.

Haberin Devamı

Google'ın rakibi Bing, koronavirüs nedeniyle diken üstünde olan kullanıcıların harita üzerinden vaka sayısını kolayca takip edebilmeleri için yeni bir sayfa açtı. Kullanıcılar, bing.com/covid şeklinde adres çubuğuna yazıp ilerlediklerinde karşılarına bir dünya haritası geliyor ve koronavirüs haritası karşılarına çıkıyor. Bu haritadan koronavirüs ile ilgili son bilgileri bulabileceğiniz gibi, dünya üzerinde hangi ülkelerde ne kadar vaka görüldüğünü de yine hızlıca öğrenebilme şansınız bulunuyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft Bing ekibinden Michael Schechter, “Bing, geçtiğimiz hafta, COVID-19 verilerinden oluşan haritalama ve yetkili haber kaynağını oluşturmak için çalışmalara başlamıştı.” dedi. Şirketin geliştirdiği kontrol paneli en son haber ve videoları da kapsıyor. Bu şekilde yerel yönetimin halk sağlığı ve güvenliği için yeni direktifler yayınlayıp yayınlamadığını da görebiliyorsunuz.

Bing artama motoru üzerinden kolayca ulaşılabilen harita sürekli güncelleniyor ve dünyadaki her ülke için güncel enfeksiyon istatistiklerini gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!