Bilgisayarınız için en iyi 5 antivirüs

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarınız için en iyi 5 antivirüs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 07:25

Saldıranlar, bilgisayarınıza girmek için durmadan yeni yollar arıyorlar. Windows 10 kullansanız da, internette dolaşırken dikkat etseniz de, en son tehditlerden korunabilmek için güncel bir antivirüs kullanmanın faydası var.

Haberin Devamı

Kaspersky

Kaspersky Anti-Virus 2018, web filtreleme, zararlı URL'leri engelleme, tehditlere yönelik güçlü bir virüs algılama motoru, zararlı eylemleri izleyen akıllı izleme gibi temel işlevlere sahip bir paket. Ek işlevler sunmasa da Kaspersky Anti-Virus 2018 gayet iyi çalışıyor. Kaspersky Anti-Virus 2018, zararlıların sisteminize girip çalışmasını engellemekte ve zararlıların bulaştığı bir PC'yi temizlemekte çok başarılı olduğu kadar, AV-Comparatives gibi sitelerden de yüksek puanlar almayı başarıyor. 

Kaspersky Anti-Virus 2018'in kullanımı, düzenli, uygun sayıdaki düğmelere sahip arayüzü sayesinde oldukça kolay. Her şeyin nasıl çalıştığını anlatan talimatlar sayesinde yeni başlayanlar bile Kaspersky Anti-Virus 2018 içinde yolunu kolayca bulabilir.

Haberin Devamı

İsabetli ve güvenilir bir zararlı koruması arıyorsanız, Kaspersky Anti-Virus 2018 size iyi hizmet edecek. 

BitDefender Antivirus Plus 2018

BitDefender, piyasadaki en iyi tarama motoruna sahip antivirüslerden bir tanesi. Güvenlik yazılımının sunduğu işlevler arasında sizi zararlı sitelerden koruyan web filtresi, finansal işlemlerinizi güvenle yapabileceğiniz bir güvenli web tarayıcısı, kredi kartı bilgilerinizi web formlarına otomatik olarak dolduran bir parola yöneticisi bulunuyor. BitDefender Antivirus Plus 2018'in en önemli eksisi, ortalamanın üzerinde kaynak kullanması. Ancak yüksek algılama oranı, kullanım kolaylığı ve zengin ek işlevler, bu durumu telafi edebilir.

Birden fazla cihazınızı korumaya almak isterseniz, üç cihazı destekleyen, anti-spam, güvenlik duvarı, dosya şifreleme, ebeveyn denetimleri, anti hırsızlık gibi işlevlerle gelen Bitdefender Internet Security 2018'i satın alabilirsiniz.

Trend Micro Antivirus+ Security

Trend Micro, diğer büyük antivirüsler kadar ünlü olmayabilir ancak aslında kaliteli ürünler sunuyor. Trend Micro Antivirus+ Security, antivirüsten olta saldırısı korumasına, eposta kontrolünden web filtrelemeye, ihtiyaç duyacağınız tüm temel işlevleri sunuyor. Yazılım, AV-Comparatives'in Gerçek dünya Koruma Testlerinde de mükemmel sonuçlar elde ediyor.

Haberin Devamı

Serinin tepesindeki Trend Micro Maximum Security, size Android, iOS, Mac ve Windows'ta koruma sağlarken evebeyn denetimleri, parola yöneticisi, sosyal medya izleme, cihaz optimizasyonu ve fazlasını sunuyor.

Bilgisayarınız için en iyi 5 antivirüs

Panda Free Antivirus

Bütçeniz kısıtlıysa, ücretsiz Panda Free Antivirus sizin için en iyi seçenek. Firmanın daha güçlü, ücretli ürünlerinin olduğunu da söyleyelim.

Panda Dome Essential, temel antivirüs işlevlerinin yanında kişisel güvenlik duvarı, wifi koruma ve güvenli gezinti ortamı sunarken bir adım yukarıdaki plana geçerek özel olta saldırısı koruması, ebeveyn denetimleri, uygulama kilitleme, çağrı engelleme, anti hırsızlık, cihaz optimizasyonu, uzaktan cihaz yönetimi, sınırsız VPN gibi birçok işleve kavuşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Burada bizim en çok dikkatimizi çeken ürün Panda Free Antivirus oldu, ancak bir güvenlik paketi arıyorsanız Dome serisi de ilginizi çekebilir. Bu seriyi keşfetmek için bir aylık deneme sürümünü yükleyebilirsiniz.

Bilgisayarınız için en iyi 5 antivirüs

Windows Defender

Windows Defender, Vista günlerinden beri PC'leri virüsten korumak için çabalıyor. Bağımsız testlerde yüzde 60-70 gibi düşük algılama oranıyla sonuncu sıraya demir atan Defender, bugünlerde çok ama çok farlı bir ürün haline geldi. AV-Comparatives'in en son özet raporu (Temmuz - Kasım 2017), Microsoft'a yüzde 99,1'lik bir alıglama puanı vermişti. Bu puanla 21 program arasında 13. sıraya yerleşen yazılımın müthiş olduğu pek söylenemez ancak yine şunları geçmesi kayda değer: ESET, McAfee, Emsisoft, Fortinet, Adaware ve fazlası.

Haberin Devamı

Windows Defender, Windows 10 ile beraber yüklü olarak geldiği için hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan sisteminizi koruyor. Üstelik Defender hafif bir yazılım ve sisteminizi yorumuyor.

Bununla beraber Windows Defender'ın bazı sorunları var. Test sonuçları tutarlı olmayan Windows Defender, çoğu rapora göre sıkça yanlış alarm veriyor. Bu sorunlara rağmen Defender'ın birçok ticari ürünle benzer seviyede korunma sunduğu açık. Antivirüs yazılımınızdan beklentileriniz çok yüksek değilse veya alıştığınız arayüzü kullanmaya devam etmek istiyorsanız, Defender'da kalabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TARİHİN EN TEHLİKELİ 50 BİLGİSAYAR VİRÜSÜ

BAKMADAN GEÇME!