Bilgisayar yazıcıyı görmüyor ne yapmalıyım diyenlere öneriler

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar yazıcıyı görmüyor ne yapmalıyım diyenlere öneriler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:17

Zaman zaman bilgisayarların yazıcı gibi harici donanımlar söz konusu olduğunda sıklıkla algılama problemi ortaya çıkabilmektedir. Sizin için bilgisayar yazıcıyı görmüyor ne yapmalıyım diyenlere öneriler şeklindeki konu başlığı ile ilgili detayları derledik.

Haberin Devamı

Bilgisayar yazıcıyı görmüyor konusuyla alakalı olan bu tarz durumlarda da Aygıt Yöneticisi üzerinden yahut farklı yollardan denenebilecek çözüm yöntemlerinin kullanılması mümkün olmaktadır. Bunun için gereken işlemler hakkında sırasıyla bilgi verilmiştir.

 Bilgisayar Yazıcıyı Görmüyor Ne Yapmalıyım Diyenlere Öneriler

 Yeni bir yazıcı alındığı durumlarda yahut eski yazıcının bilgisayara yeniden bağlanması istendiğinde, bilgisayarda yazıcıyı algılama problemlerimi söz konusu olabilmektedir. Üstelikte ortaya çıkan bu sorunlar yalnızca kablolu olan yazıcılarda değil kablosuz yazıcılarda ortaya çıkabiliyor.

 Yaşanan algılama sorunları çoğunlukla yazılımsal problemlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bunun anlamı sorun, bir sürücü güncellemesi ve aygıt yöneticisi üzerinden gerçekleştirilen elle müdahaleler ile çözüme ulaştırılabilmektedir. Kablosuz ve kablolu yazıcıların bilgisayarda algılanmadığı durumlarda uygulanabilecek bazı çözüm önerileri bulunmaktadır. Bu çözüm önerileri ise şunlardır;

Haberin Devamı

 İlk olarak yazıcı kablolu veya kablosuz şekilde bilgisayara bağlanmalıdır:

 İlk adımda kablolu olan yazıcının kablosu bilgisayara takılır. ardından Windows + Q tuş kombinasyonu ile arama penceresini açılmalıdır. Ardından yazıcılar kelimesi aranmalıdır. Sonrasında ise yazıcılar ve tarayıcılar seçeneğine tıklanmalıdır. Açılan sayfa üzerinden kullanılmak istenene yazıcıya tıklanmalı ve bilgisayara eklenmelidir.

 Aynı ekran üzerinden mevcut durumdaki eski yazıcıları da bilgisayardan kaldırma işlemi yapılabilir.

 Yeni bir yazıcı alınıp bilgisayara takılacağı yahut eski yazıcı bilgisayara yeniden bağlanmak istendiğinde ortaya çıkan bilgisayar yazıcıyı görmüyor sorunu yukarı belirtilen adımlar takip edilerek çözüme basit bir şekilde ulaşılması mümkün olmaktadır.

 Bilgisayarın USB kablosu takılma işleminin gerçekleştirilmesinden sonra otomatik olarak algılamadığı yazıcıları, atılacak olan bu adımlar ile manuel olarak bilgisayara eklenmesi söz konusu olacaktır. Bu adımlardan bilgisayar üzerinde bulunan eski yazıcıların ekrandan kaldırabilmesi için de kullanımı mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Yazıcı bilgisayar ekranında listelenmiyor ise manuel olarak yükleme işlemi yapılır:

 Manuel olarak yazıcı listeleme işleminin gerçekleştirilmesinin sağlanması için için ilk olarak yazıcının kablosu bilgisayara takılır. Windows + Q tuş kombinasyonu ile arama penceresi açılır. Açılan bölümden yazıcılar kelimesi aranır. Ekrana gelen yazıcılar ve tarayıcılar seçeneğine tıklanır. En üst kısımda bulunan yazıcı ve tarayıcı ekle seçeneği tıklanır.

 Bilgisayar tarafından otomatik olarak gerçekleştirilen arama işleminin tamamlanması beklenir. Bazı durumlarda Windows işletim sistemi, yazıcıyı hiç algılamayabilir ve yazıcı listede görünür halde olmayabilir. Bu durumda yapılması gereken yazıcıyı kullanıcının kendisinin bilgisayara tanıtması gerekir. Bunun için ise yazıcı ve tarayıcı ekle seçeneğine tıklanır ve böylece Windows'un, otomatik olarak yeni eklenen yazıcıları taramaya başlaması sağlanabilir. Bir yazıcının algılanması durumunda bunu yazıcı ekranda gösterilir.

Haberin Devamı

 Bu işlem yapılırken yazıcı kablosunun bilgisayara takılı ve yazıcının açık olduğundan emin olunması gerekir. Bu duruma ek olarak yazıcı ve bilgisayarın farklı ağlara bağlı olması halinde ise işletim sistemi yazıcıyı algılamayabilmektedir. Bu sebeple tüm bu arama işleminin gerçekleştirilmesinden önce yazıcının son bir kez kontrol edilmesi son derece yararlı olacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!