Bilgisayar oyunu League of LegendsTürkçeleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar oyunu League of LegendsTürkçeleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 13:30

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi bilgisayar oyunlarından League of Legends (Efsaneler Ligi) Türkçe'ye çevrildi. Beşiktaş'taki Feriye Lokantası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan, Riot Games Türkiye Müdürü Hasan Çolakoğlu, şirketin Efsaneler Ligi oyununun Türkiye versiyonuyla ilgili bilgi verdi.

Efsaneler Ligi'nin Türkçe'ye aktarımında birebir çeviri yapılmadığını, bunun yerine uyarlama yoluna gidildiğini belirten Çolakoğlu, “Yapılan seslendirme çalışmalarında, 60 seslendirme sanatçısı yer aldı. Türkiye'nin en geniş seslendirme kadrosunu kullandık” dedi.

Çolakoğlu, spor spikeri Murat Kosova'nın oyundaki müsabakaların anlatıcılığını üstlendiğini belirterek, oyunun uluslararası versiyonunda “Sultan Tryndamere” adını taşıyan karakterin, “Fatih Tryndamere” olarak adlandırıldığını ve karakterin tiyatro sanatçısı Cihan Ünal tarafından seslendirildiğini ifade etti.

Karakterin seslendirmesinde Türkiye'ye özgü tabirler kullandığına işaret eden Çolakoğlu, “Oyunun uluslararası versiyonunda, 'Sultan Tryndamere' karakteri zaten var. Biz bunu 'Fatih Tryndamere' olarak adlandırdık. Fatih, Türk filmlerinden bildiğimiz 'Bir ölsek de bin doğarız', 'Kalleş kelleni, ödlek bedeninden ayırmaya geldim' gibi repliklerle konuşacak” diye konuştu.

Çolakoğlu, oyundaki “Fatih” kostümünün de büyük ilgi görmesini beklediklerini dile getirdi.

Oyunculara Türkçe teknik destek

Türkiye'deki oyuncuların bugüne kadar Doğu Avrupa ve İskandinavya'daki sunucuları kullandığını anımsatan Çolakoğlu, Türkiye sunucusunun devreye alınmasıyla Türk oyuncuların Türkçe dil seçeneği de barındıran bu sunucuya yöneldiğini kaydetti.

Çolakoğlu, Efsaneler Ligi'nin ücretsiz bir oyun olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de oyunun “kostüm” satın alma gibi ücretli opsiyonlarının Türk Lirası ile yapılacağını, bunun uygun fiyat sağlayacağını söyledi.

Türkiye sunucusunun mobil ödeme, banka havalesi gibi alternatif ödeme seçenekleri de getireceğini aktaran Çolakoğlu, “Kredi kartı kullanımında, güvenlik endişesi duyanlar için Türkiye sunucusunda mobil ödeme, banka havalesi gibi alternatif ödeme seçenekleri de sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Efsaneler Ligi oyununun Türkiye sunucularında, oyuncuların oyun destek biriminden Türkçe teknik destek alabileceğini kaydeden Çolakoğlu, Riot Games Türkiye olarak ulusal bir “Efsaneler Ligi turnuvası” düzenlediklerini, kazananlara toplam 40 bin TL ödül dağıtılacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!