Bilgisayar oyun teknolojisi ve savaş

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar oyun teknolojisi ve savaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 12:32

Küresel ölçekte bilgisayar oyun teknolojilerine yapılan yatırım her geçen gün artıyor. 3 boyutlu savaş oyunları ise özellikle son yıllarda en çok rağbet gören alanların başında geliyor.

Haberin Devamı

Özellikle 3 boyutlu savaş oyunlarında kullanılan silahların, gerçekleri ile birebir aynı olması bu iddiayı kuvvetlendirir nitelikte... Call of Duty, Modern Warfare, Medal of Honor, America’s Army gibi oyunların içinde de gerçek silahlara ve savaş teknolojilerine yer veriliyor.

Küresel oyun devi Electronic Arts firmasının Amerikan silah şirketleri ile anlaşmalı olması ve oyunlarının içinde gerçek silah şirketlerine erişim imkanı vermesi gibi örnekler, hızla gelişen silah ve savunma sanayisi ve bilgisayar oyun teknolojileri arasında bağlantı kurulmasına neden oluyor.

EA şirketi, Newtown okul saldırısından sonra gelen tepkiler üzerine Medal of Honor adlı oyunundan silah şirketlerinin internet erişim bağlantılarını kaldırmıştı. Şirket daha önce oyunların içinden doğrudan gerçek silah satışı yapılabilmesine olanak sağlıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!