Bedava online müzik susuyor

Güncelleme Tarihi:

Bedava online müzik susuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 00:00

İnternet kullanıcılarının vazgeçemediği online müzik siteleri ücretli oluyor.

Haberin Devamı

Gelecek haftalarda uygulanmaya başlayacak düzenelemeye göre kullanıcılar, aylık 1.99 TL’den başlayan ücretlerle internetten müzik dinleyebilecek.

TÜRKİYE’de internetten müzik dinlemek ücretli oluyor. Hak sahiplerinin bu düzenleme çalışmaları doğrultusunda, 15 Temmuz 2013 itibariyle Türkiye’de yasal dijital müzikte ücretli abonelik dönemine geçmeye başlıyor. Türkiye’deki dijital müzik sektörünün önde gelen şirketleri kullanıcılara ücretli paketleri sunmaya başlıyor. Yapılan söz konusu düzenlemeye göre kullanıcılar internet üzerinden müziğe ücretsiz olarak sadece 30 saniye dinleyebilecek. Şarkının tamamını dinlemek isteyen kullanıcılar ise şirketlerin sunduğu paketleri satın alması gerekiyor.

1.99 TL’DEN BAŞLIYOR

Fizy, TTNET Müzik ve Turkcell Müzik başta olmak üzere online müzik servisi sunan şirketler henüz ücretli modele geçmiş durumda değil. Çalışmalarını sürdüren şirketler gelecek hafta kullanıcılara ücretli şarkı dinleme paketlerini sunmaya başlayacak. Aldığımız bilgilere göre tüm online müzik servisi sunan şirketlerin aynı fiyatları kullanıcılara sunulacağı öne sürülüyor. Paket fiyatları aylık 1.99 TL’den başlayarak 9.99 TL’ye kadar çıkacak. Aylık 1.99 TL ve 2.99 TL olan paketler kullanıcılara saatlik dinleme sınırıyla sunulacak. Her iki pakette de saat süreleri henüz belirlenmiş durumda değil. 4.99 TL’lik pakette, sınırsız dinlemenin yanı sıra mobil ve webten erişim olanağı sunulacak. En pahalı 9.99 TL’lik pakette ise offline yani çevrimdışı erişim olanağı kullanıcılara sunulacak. Ücretler ise online müzik servisi sunan şirkete bağlı olarak kredi kartı veya SMS gibi farklı yollarla kullanıcılardan alınabilecek.

KORSANA CEZALAR YOLDA

Konu hakkında açıklama yapan Fizy Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erim, kaliteli müzik için dijital müziğe de para ödenmesi gerektiğini söyledi. Erim, “Müzisyenlerin, sanatçıların veya ‘tom maister’ların bu meslekten para kazandığını unutmamak gerekiyor. Bedava müzik bulmaya çalışma mantığı artık Türkiye’de de bırakılmalı. Hergün nasıl bir çaya para veriliyorsa, dijital müzik içinde para harcanmalı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yabancı oyuncular geliyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE online müzik pazarına yabancı şirketler hızla girmeye başlıyor. Küresel çapta önde gelen şirketlerden Deezer ve Spotift bu şirketler arasında. 2013 başında Türkiye pazarına giren Fransa merkezli Deezer, geçen hafta erişime kapatılmıştı. Spotify ise Türkiye’de şirket kurarak ilk adımını attı. Şu anda hak sahipleriyle görüşmeler gerçekleştiren Spotify’ın gelecek aylarda Türkiye’deki kullanuıcılara hizmet vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!