Başkasının Whatsapp mesajlarını okuma | Mümkün mü?

Güncelleme Tarihi:

Başkasının Whatsapp mesajlarını okuma | Mümkün mü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 11:53

Başkasının Whatsapp mesajlarını okuma şeklinde Google'da son günlerde yapılan yoğun bir arama var. Peki bu gerçekten mümkün mü? Whatsapp'ın böyle bir zafiyeti bulunuyor mu?

Haberin Devamı

Whatsapp'ta kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı başkalarının Whatsapp mesajlarını okumayı istiyor. Elbette etik açıdan böyle bir şeyi düşünmek bile oldukça yanlış; ancak Google'da yapılan aramalara baktığımızda bu yönde olan merakın giderek arttığı dikkat çekiyor. Peki bu gerçekten mümkün mü? Yani başkasının Whatsapp mesajlarını okumak mümkün mü?

Büyük olasılıkla hayır. Yani hack'leyerek yapılabilecek bir işlemden bahsedemeyiz. Kaldı ki Whatsapp'ın yapılan yazışmalar için özel bir koruma sistemi uyguladığını biliyoruz. Kullanıcıların Whatsapp mesajlarının okunabilmesi için kişisel bir hata gerekiyor. Örneğin Whatsapp'ı masaüstünden açanlar sıkça bu hatayı yapıyor. Bilgisayarda açık kalan Whatsapp'ı kapatmayı unutan kullanıcılar bir başkasının mesajlarını okuyabilmelerine maalesef olanak veriyor.

Onun dışında telefonu tamire verirken de bu hata sıkça yapılıyor ve telefonda gerekli temizlik yapılmadan hiç bilmediğiniz birine telefonunuzu ve dolayısıyla çok özel bilgilerinizi veriyorsunuz. Bu nedenle Whatsapp'ta başkalarının mesajlarını okumak daha çok kişisel hata kaynaklıdır diyebiliriz. 

BAKMADAN GEÇME!