Bakan Elvan 4G için ihale tarihi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Elvan 4G için ihale tarihi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 14:26

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 4G ihalesi için tarih açıkladı. 4G için sabırsız olduklarını belirten Bakan Elvan, 2015'in ilk üç ayında 4G ihalesini yapmak istediklerini söyledi. Elvan, yeni internet yasası ve gazeteci Sedef Kabaş'ın attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmasını da değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bakan Elvan 4G için ihale tarihi açıkladı
2014 yılı değerlendirmesi ve 2015 yılı planlarıyla ilgili bir basın toplantısı yapan Bakan Elvan, 4G için teknik çalışmaların tamamlandığını ancak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 800 bandını boşaltmasını beklediklerini söyledi. "Biraz da sabırsızız" diyen Elvan, amaçlarının 2015'in ilk çeyreğinde bu ihaleyi yapmak olduğunu açıkladı.

YENİ GÖREVDEN ALMALAR OLACAK MI?
Halkın son dönemde birinci önceliğinin illerine yüksek hızlı demiryolu hattı yapılması olduğunu belirten Elvan, bu talep doğrultusunda çalıştıklarını anlattı. "Ekibimizi güçlendiriyoruz. Özellikle de proje-altyapı anlamında daha güçlü, daha profesyonel bir yapı oluşturma gayreti içindeyiz" dedi.
Elvan'a, bu sözleri üzerine geçen hafta Karayolları Genel Müdürlüğü'nde bir genel müdür yardımcısı ile 6 daire başkanının görevden alındığı ve bunun Devlet Demiryolları ile devam edeceği iddiaları soruldu.

Haberin Devamı

Elvan, "Genel Müdür yardımcısı vekaleten bakıyordu. Bu değişim zaman zaman olacak tabii. Başta bakanlık merkezinde olmak üzere Devlet Demir Yolları, Devlet Hava Meydanları gibi tüm kurumlarda proje altyapısının daha güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Proje ekiplerimiz zaten yetkin. Onlarca yüzlerce projeye destek veren arkadaşlar. Ama proje altyapısı ne kadar güçlü olursa işin yapım süresi de o kadar kısalır. İkmal inşaatı sayısı azalır. Özellikle Karayolları projelerinde hiç ummadığınız bir zeminle karşılaşabiliyorsunuz. Projeler daha detaylı yapılırsa gecikmeler de en aza iner" dedi.

SEDEF KABAŞ'IN GÖZALTINA ALINMASI
Bakan Elvan'a, Gazeteci Sedef Kabaş'ın, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili attığı tweet yüzünden evinde arama yapılarak ipadine, bilgisayarına ve cep telefonuna el konulduğu ve göz altına alınmasını ifade hürriyeti açısından nasıl değerlendirdiği soruldu. Elvan, "Nasıl bir tweet attığını bilmiyorum. Ancak gerçek hayatta işlenen suç ne ise sanal hayatta da öyledir. Sanki sosyal medyada küfür, hakaret etmek serbest midir? Ben Sedef Hanımın böyle yaptığını söylemiyorum, o yargının işi. Ancak sosyal medyayı da herkes etik, sosyal değerlerimizi göz önüne alarak kullanmalı. yüz binlerce sanal hesaptan insanlara küfür ediliyor ve bunların kim olduğu da bilinmiyor. Zaten sosyal medya şirketleri de bu sıkıntıları görerek önlem alma ihtiyacı duymaya başladı. Facebook, Instagram'da bunu görüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"İNTERNETİ 24 SAAT KAPATMA ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL"
Bakan Elvan'a, Başbakanlığın veya ilgili bakanlıkların talebi üzerine internet sitelerini 24 saat süreyle kapatılmasına ilişkin teklifin yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'nden döneceği iddiaları da soruldu. Bakan Elvan şöyle yanıt verdi:

"Anayasa'nın 22.maddesi ulusal güvenlik, kamu düzeni ve genel ahlakın, sağlığın korunması gerekçesiyle haberleşme hürriyetinin engellenebileceğini ifade eder. Hemen devamında da bunun için kanun ile düzenleme yapılabileceği yer alır. Biz de gecikmesinde sakınca bulunan herhangi bir husus söz konusu ise Başbakanlık veya ilgili bakanlıkların talebi üzerine TİB'e geçici olarak erişim engelleme yetkisi getiriyoruz. İfadeleri tamamıyla Anayasa'dan aldık.

Haberin Devamı

Dolayısıyla haberleşme hürriyetine, Anayasa'ya aykırı hiçbir husus yok bu düzenlemede. Anayasa'ya uygun olduğunu düşünüyoruz. Daha önceki düzenleme interneti kapatma yetkisini doğrudan TİB'e veriyordu. Mahkeme iptal etti. Biz bu iptali, böyle bir kararı TİB veremez, ilgili bakanlık ve Başbakanlığın vermesi gerekir, şeklinde yorumladığımız için yeni düzenlemeyi hazırladık.

Ayrıca Türkiye'de gelişmiş ülkelerde olmadığı kadar eleştiri yapılıyor. Basın hürriyeti oralarda olmadığı kadar var. Belki gazete ve televizyonların yüzde 80'inde hükümet aleyhine, hakaret dolu haberler yapılıyor. Bizdeki hürriyet gelişmiş ülkelerde yok."

ayalp@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!