ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme

Güncelleme Tarihi:

ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 16:38

Tayvan merkezli teknoloji devi ASUS'un grafik canavarı oyunları kolayca çalıştıran üst seviye ekran kartlarından ASUS Strix GeForce GTX 1070, ekran kartı arayan oyun severlerin dikkat etmesi gereken bir ürün. Özelleştirilmiş soğutucusu bir yana LED aydınlatması ve özel tasarım fan kontrolcüsü de ürünü diğer rakiplerinden ayıran önemli özelliklerden sadece birkaçı. Şimdi isterseniz ASUS Strix GeForce GTX 1070'yi daha yakından inceleyelim.

Haberin Devamı

İçerisinde NVIDIA'nın Pascal mimarisini kullanan yeni GPU'su GP104 bulunan kart, 8 GB GDDR5 bellek ile geliyor. 

Önce ASUS Strix GeForce GTX 1070'in teknik özelliklerine kısaca bakalım isterseniz:

Nvidia GTX 1070 16nm GPU1920 adet Cuda çekirdeği

Boost/Base/Bellek hızları bakımından sırayla 
1860 MHz / 1657 MHz / 8010 MHz (OC Mod)
1835 MHz / 1632 MHz / 8010 MHz (Gaming Mod)

256 bit 8 GB GDDR5 bellek

Kartın üzerinde yer alan ekipmanlara bakacak olursak;

DisplayPort X 2 adetHDMI x 2 adetDual-link DVI-D x 1 adet

Teknik özelliklerine yakından bakıldığında özellikle Overclock (OC) modunda ürünün 1860 MHz hıza ulaşabiliyor olması dikkat çekiyor. Bu durum özellikle yüksek çözünürlüğün gerektiği oyunlarda farkını iyiden iyiye hissettiren bir özellik. 

ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme


Strix özel bir seri olduğundan özelleştirilmiş bir fan sistemiyle beraber geliyor. Görüntü itibariyle sadece fanı 3 ayrı pervaneli bir yapı olarak düşünmeyin; zira RGB ışıklandırmasıyla da gerçekten estetik bir görüntü ortaya çıkıyor. ASUS'un özel bir yazılımıyla kontrol edilebilen bu ışıklandırmalara ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Fanların üzerinde ve altında yer alan bu özel ışıklandırma bölmelerini dilediğimiz gibi kişiselleştirebiliyoruz. Yani istediğimiz bir rengi kart üzerinde görme şansına sahibiz.
ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme

Tasarımı bir yana bırakacak olursak; örneğin belli bir sıcaklığın altında kaldığında ASUS Strix GeForce GTX 1070'in fanları çalışmıyor. Yani sıcaklık sorunu olmadığı sürece pervaneler hareketsiz kalıyor. Peki bu ne demek? Oyun oynamadığınız sırada, örneğin bir Word dokümanında yazı yazarken, ödevinizi hazırlarken ya da müzik dinlerken ayrıca gürültüye maruz kalmıyorsunuz! Elbette şunu da belirtelim: Bu üç fan aynı anda çalışmıyor. Teker teker devreye girmeye başlayan fanlar, böylece sessizliği korumaya çalışıyor. 

ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme

Bunun dışında kartın burun kısmında yer alan iki adet 4 pin'lik bağlantı yuvası var. Bu bağlantı yardımıyla bilgisayarımızın kasasındaki fanları bu ekran kartına bağlama şansımız var. Peki buna neden ihtiyaç duyabiliriz? Normalde kasa fanları işlemcinin sıcaklık durumuna göre hareket eder. Yani işlemci sensöründen gelen veriye göre kasa fanları hızını belirler. Eğer fanları bu karta bağlarsak GPU'nun sıcaklığına göre kasa fanlarını çalıştırma şansınız oluyor. Böylece oyun oynarken daha fazla ısınan kasa ayrıca bu fanlardan da yardım almış oluyor. 

ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme


Soğutucu özel bir plaka ile kartın arka yüzeyini kaplıyor. Ekran kartı hem böylece daha dayanıklı bir hale gelmiş; hem de soğutma sistemine katkı sağlanmış. 

GTX 1070, GTX 1080'e göre aralarında ciddi bir fark bulunan bir ekran kartı aslında. Daha çok 2K için üretilmiş bir ekran kartı olarak düşünebiliriz. 4K oyunları elbette bu kartla rahatça oynayabilirsiniz; ancak ultra ayarlara alırken elbette biraz temkinli olmakta fayda var. 

Satışa çıkmasının üzerinden epey zaman geçmesine rağmen grafikleriyle kartları fazlasıyla zorlayan GTA V'i maksimum grafik ayarlarıyla çalıştırdığınızda yaklaşık alacağınız sonuç şöyle:
ASUS Strix GeForce GTX 1070: Kapsamlı bir inceleme


ASUS Strix GeForce GTX 1070'in satış fiyatı ise yaklaşık 2449 TL. 

BAKMADAN GEÇME!