ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras röportajı

Güncelleme Tarihi:

ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras röportajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 11:56

Tayvan'ın başkenti Taipei'de gerçekleştirilen Computex 2016 teknoloji fuarının en dikkat çeken markası şüphesiz ASUS oldu. Zenbo isimli robotuyla fuarı hareketlendiren ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras'la fuarın ardından ASUS'u ve ürünlerini masaya yatırdık.

Haberin Devamı

Computex'in en dikkat çeken markası ASUS'tu. Özellikle de şu dediklerimizi dinleyen, ev işlerini kısmen yapan Zenbo'yu konuşmamak olmaz. Zenbo nasıl doğdu? Neler yapabiliyor şu an? İlerde yetenekleri artacak mı? Ve daha önemlisi Türkiye'de bu ürünü görebilecek miyiz?

Teknolojiyi takip eden değiştiren bir marka olduğumuzdan sürekli bahsediyoruz. Zenbo, teknolojinin bir aile ferdi gibi günlük hayatımıza yardımcı olmasını sağlamak amacıyla doğdu. Öğrenebilen bir yapıya sahip. Ev otomasyonlarını kontrol edebilmesi, çocuklara öğrenme, tüm aile bireylerine eğlence sunabilmesi, yaşlılara sağlık asistanlığı yapabilmesi şu an özelliklerinden sadece bazıları. Zenbo geliştirme programı tüm yazılımcılara açılmış olduğundan geliştiricilerin katkısıyla Zenbo’nun yapacaklarının sınırları oldukça geniş olacaktır.

ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras röportajı


ASUS'un fuarda sergilediği Transformers ve Zenbook serisinin dikkat çeken özellikleri neler?

Haberin Devamı

Fuarda üst seviye alüminyum tasarıma sahip ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayar ZenBook 3 ile birlikte dönüştürülebilir yeni 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarları ASUS Transformer 3 ve ASUS Transformer 3 Pro’u da görücüye çıkardık. Ultra ince ve oldukça hafif kasası ile 2’si 1 arada PC’nin mobilizesini, kolay kullanılabilirliğini ve çok yönlülüğünü bir arada sunan ASUS Transformer 3, bir A4 kağıttan daha küçük ebatları ile beğenileri üstüne topladı. Dört adet yüksek kalitede hoparlör ile güçlü ve zengin bir ses deneyimi ortaya koyan bu dizüstü bilgisayarımız,  sahip olduğu güçlü işlemci ile iş ve ev kullanımı için hızlı bir performans sunuyor. ASUS Transformer 3 Pro ise kullanıcıya geniş izleme açısı sunarken 12,6 inç ekranı, zengin ve parlak renkler sağlıyor. Yeni nesil ZenBook 3 modelimiz de oldukça ince ve hafif yapısına rağmen güçten taviz vermeyen bir dizüstü olarak öne çıkıyor. Dünyanın en ince fanına sahip bu bilgisayarımızın, 9 saate kadar dayanan pili ise sadece 49 dakika içerisinde yüzde 60’a kadar şarj olabiliyor.  

Haberin Devamı

Zenfone 3 serisi ile telefonlar epey inceldi; yeni seride öne çıkan başka ne gibi özellikler var?

Computex Fuarı’nda ZenFone 3 ailesinin üç yeni modelini tanıttık. Alüminyum gövdesiyle dikkat çeken ZenFone 3 Deluxe, dünyanın görünmez antene sahip ilk tam metal kasalı telefonu. Full HD 5,7 inçlik Süper AMOLED ekran kullandığımız bu telefona gücünü Snapdragon 820 işlemciden alıyor. Dâhili parmak okuyucu sensör de yer alan ZenFone 3 Deluxe, telefonun arka tarafında yer alıyor ve bu sayede kullanıcının parmağının hemen altına gelerek oldukça kolay kullanım imkanı sunuyor. Telefon ayrıca Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisini de destekliyor. ZenFone 3 modeli ise dünyada ilk kez yeni sekiz çekirdekli Snapdragon 625 işlemcisiyi kullanan bir akıllı telefonumuz. ZenFone 3 Ultra modelimiz ise Computex 2016’da “Best Choice Golden Award” ödülünün sahibi. Video teknolojisi ile TV kalitesinde 4K UHD görüntü çekim imkânı sunan bu telefonumuz, ayrıca dünyanın anten hatları kullanmayan ilk telefonu.

Haberin Devamı

Zenfone 3 Ultra tablet ve telefon arası bir ürün. Bu segmente tüketicinin gerçekten yoğun ilgisi var mı? ASUS'un bu cihazdan beklentisi nedir?

Zenfone 3 ultra ile hem tablet hem telefon kullanıcılarına ikisi bir arada bir cihaz sunmuş bulunmaktayız. 6,8 inç panel daha önceki nesil 6 inç cihazların kasa boyutlarına indirgendi. Özellikle inceliği, tasarımı, performansı ve yüksek kalitede ses özelliği ile ön plana çıkıyor.

ASUS Sistem İş Grubu Türkiye Ülke Müdürü Bora Aras röportajı

Zenbo

4K Ekranı ve ilk defa bir cep telefonunda sunulan DTS ses sistemi ile oyun ve eğlence meraklılarına eşsiz bir cihaz sunduğumuzu söyleyebilirim. Bu segment, pazarın küçük bir kısmı olsa da ASUS olarak önemli bir pazar payımız var. Teknoloji tutkunlarının gözdesi olan bu segmente odaklanmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Zenfone 3 serisi ne zaman Türkiye'ye gelecek ve fiyatları ne olacak?

Zenfone 3 serisini Ekim ayında Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyoruz. Henüz Türkiye fiyatları belli olmadı. Ancak Zenfone 3 Deluxe modelinin fiyatının 2.000 TL üzerinde olcağını şimdiden söyleyebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!